Bestel jouw producten online en kies voor zelf afhalen of laten bezorgen (mogelijk in Zeeland).

Fruit

Wat is er lekkerder en gezonder dan fruit uit eigen tuin, verser kan niet. Maak zelf jam, appelmoes, vruchtensap of eet lekker een appel uit eigen tuin. Creëer je eigen boomgaard(je) met bijvoorbeeld een appelboom, perenboom of pruimenboom. Ook is het een leuk idee om een kleine fruittuin aan te leggen met bessen, bramen en frambozen. Fruit kweken is in iedere tuin mogelijk, van klein tot groot!

Klein fruit is ontzettend leuk om aan te planten in je tuin of om in een pot te zetten op je terras of balkon. Er zijn blauwe bessen, rode bessen, frambozen en bijvoorbeeld kruisbessen. Naast de lekkere vruchten zijn deze planten ook erg mooi in de tuin. Ook bramen of frambozen kun je prima in de tuin aanplanten. Naarmate deze groter groeien kun je deze vastbinden aan een schutting of er een mooie stellage voor maken om de planten aan op te binden. In klein fruit zijn ook andere soorten heel erg leuk om zelf te kweken. Denk hierbij aan de kiwi, een honingbes, gojibes of cranberry. Tot slot is de druif natuurlijk ook een echte klassieker. Een druivenrank in je eigen tuin is ontzettend leuk en heerlijk om te oogsten.

Fruitbomen zijn verkrijgbaar in diverse maten. Een laagstam fruitboom blijft relatief klein. De stam van deze boom is circa 70 centimeter hoog. De takken groeien al vanaf deze hoogte uit de stam. Daardoor blijven laagstam bomen vrij compact, en kun je deze door snoei ook prima compact houden.

Een halfstam fruitboom wordt wat hoger dan een laagstam fruitboom. Dit komt door de onderstam die circa 120 centimeter hoog is. De takken beginnen dus ook bij deze hoogte nog redelijk laag bij de grond, waardoor je vrij makkelijk kunt oogsten. Door snoei kun je de boom ook nog redelijk compact houden, waardoor deze maat ook prima geschikt is voor een kleine boomgaard.

Een hoogstam fruitboom heeft een stamhoogte van minimaal 180 centimeter. De takken beginnen pas op deze hoogte. Deze bomen hebben ruimte nodig en kunnen uiteindelijk tot wel 7 meter hoog worden. Belangrijk dus om te zorgen dat er genoeg ruimte tussen de bomen zit als je ze aanplant. De meeste hoogstam fruitbomen doen er een aantal jaren over voordat er voor het eerst geoogst kan worden.

Een nieuwe maat voor fruitbomen is de Wonder Tree. Wondertrees worden ook wel dwergfruitbomen genoemd. Deze soort is ontwikkeld om te zorgen dat mensen met een kleine tuin of terras ook een fruitboompje kunnen plaatsen. Het zijn super compacte fruitbomen. Al op jonge leeftijd geven deze dwergbomen lekkere en super gezonde vruchten. Een grote tuin is echt niet nodig, deze Wonder Tree past ook in iedere kleinere tuin en kan zelfs in een grote pot op een balkon of terras gezet worden.

Wij verkopen ook leibomen van diverse fruitsoorten. Laagstam leivorm bomen hebben net wat extra’s. Deze laagstam boom neemt namelijk niet veel ruimte in en kan ook goed gebruikt worden als afscherming van je terras of een muur of schutting die je uit het zicht wilt hebben in je tuin. De takken van de fruitboom worden bij een leivorm geleid over verschillende etages. Zo ontstaat een natuurlijk scherm wat begint op circa 70 centimeter boven de grond.