Ribes uva-crispa Hinnonmäki Grön

De gele kruisbes Hinnonmäki Grön is een zelfbestuivende plant. Na de onopvallende bloei in april/mei worden de groene kruisbessen gevormd die in juli-augustus geoogst kunnen worden. De Ribes uva-crispa Hinnonmäki Grön staat bij voorkeur op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

 

6.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Ribes uva-crispa Hinnonmäki Grön

Gele kruisbes
Nederlandse naam

Gele kruisbes

Smaak

zoetzuur

Maat

C2

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

april

Bloeikleur

groen/wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

juli, augustus

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Eindhoogte cm

80

Plantinstructies

Gele kruisbes

De Hinnonmäki Grön is een lekkere gele kruisbes met een regelmatige productie. Bestuiving: zelfbestuivend. Draagt op 1-jarig hout. Grondscheuten (takken die vanuit de grond rondom de plant groeien) wegnemen. Verticale oude takken wegknippen tot 10 cm boven de grond waar zich het jaar erna weer nieuwe scheuten vormen. Bemesting: houdt van humusrijke grond met een jaarlijkse toediening van kalium.

Bewaren

Kruisbessen kun je het beste, enkele dagen, uitgespreid in de koelkast bewaren.

Schoonmaken

Was de kruisbessen vlak voor serveren en verwijder de kroontjes. De schil van de kruisbes kan je gewoon opeten, net zoals bij de druif.

Consumptie

Kruisbessen zijn zo uit de hand te eten. Sommige mensen zuigen de kruisbessen uit, vanwege de ietwat stuggere schil. Kruisbessen hebben geen pit. Kruisbessen zijn bijzonder geschikt voor het maken van jam en compote. Ook is de kruisbes lekker om toe te voegen aan de traditionele appeltaart.

Voedingswaarde

Kruisbessen zijn heel gezond. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamine C, B1, B2, B3, B6, E, kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink en fosfor. De vrucht zorgt voor versterking van de hartspier. Ook zijn de kruisbessen goed tegen ontstekingen en voor het immuunsysteem.