Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Tuinhout, boompalen en Kastanjehout

Ons eigen assortiment aan boompalen, tuinpalen en leipalen kunnen wij uit voorraad leveren. Wij hebben een mooi assortiment met kwalitatief goed tuinhout. Zo leveren wij verschillende soorten en maten boompalen.

Want een boom heeft net na aanplant een steuntje nodig. De kluit/het wortelgestel is nog niet in verhouding tot de kroon van de boom. Hierdoor kan een boom scheef groeien of omwaaien. Ook is de kans groot dat de jonge wortels beschadigen of afbreken wanneer de boom niet verankerd is. Ons advies: gebruik daarom altijd boompalen als je een nieuwe boom aanplant in je tuin. De boompalen moeten zeker wel 3 tot 5 jaar blijven staan, totdat de boom goed genoeg in de grond is geworteld.

Er zijn verschillende soorten boompalen waar je uit kunt kiezen.  Onbehandeld vuren, geïmpregneerd vuren of bijvoorbeeld Europees hardhout zoals Robinia of kastanje. Iedere paal heeft  zo zijn voor- en nadelen. Voor bomen waarvan de ondersteuning 3 tot 5 jaar moet blijven staan, is onbehandeld vurenhout een prima oplossing. In dit geval kan er ook altijd gekozen worden voor geïmpregneerd vuren, wat ook een goede oplossing is voor bomen die langer ondersteund moeten worden. Het voordeel van onbehandeld & geïmpregneerd vuren is dat deze palen cilindrisch gefreesd zijn en hierdoor maatvast zijn. Het impregneren van de palen zorgt voor een groen kleurtje, beschermt het hout beter tegen het rottingsproces en het hout vergrijst minder snel.

Daarnaast heb je dus ook de keuze uit hardhouten palen. Deze zijn vaak vierkant, maar gaan langer mee. Of kies voor kastanje houten palen. Deze zijn vaak niet recht en tonen vrij grof, maar kunnen hierdoor ook als losse strandpaal worden gebruikt en zijn bovendien duurzaam. Bij ons is de meest verkochte paal de boompaal gefreesd + geïmpregneerd van 250 x 6cm.

Als je een leiconstructie gaat plaatsen adviseren wij om leipalen te gebruiken. Als je weet waar de bomen en de leipalen komen te staan, kun je gaten gaan boren met de grondboor. Doe dit ruim, hierdoor heb je wat ruimte om de palen te kunnen stellen. Zorg dat de palen zeker een meter diep in de grond staan. Voordat je de leipalen plaatst moeten de palen vaak nog wel op maat gemaakt worden. Het handigst is om de palen vooraf op maat te zagen, zodat alle bovenkanten gelijk zijn.

Ook kun je bij ons terecht voor een kastanje hekwerk in diverse hoogtes, en een bijbehorende kastanje poort met een beslagset.

Leuk om te vermelden uit ons assortiment zijn de producten die gemaakt zijn van gevlochten hazelaartakken, zoals het hazelaarscherm en de Moestuinbak / Bloembak in hazelaar. Deze producten zijn gemaakt van horizontaal gevlochten hazelaartakken. Mooi om te plaatsen als natuurlijke afscheiding in combinatie met kastanje palen of als een echte eyecatcher als bak in je moestuin.

Daarnaast zijn wij ook nog afhaalpunt in Zeeland voor Vandentop Tuinhout. Dit betekent dat je jouw bestelling bij Vandentop Tuinhout bij ons af kunt laten leveren om af te halen. Zo betaal je geen bezorgkosten. Ideaal als je kleinere bestellingen tuinhout nodig hebt. Vandentop Tuinhout staat net als ons voor kwaliteit, service en advies, daarom vinden wij het een logische en mooie samenwerking.