Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Vlinderstruik in de tuin

De Vlinderstruik is een geliefde plant voor in de tuin. Deze populaire tuinplant trekt veel verschillende vlinders aan. De grote bloementrossen zijn een waar paradijs voor vlinders, want de bloemen leveren veel nectar.

Een Vlinderstruik snoei je in het vroege voorjaar, vanaf ongeveer maart, als er geen kans meer is op vorstperiodes. Deze struik kun je snoeien door de takken boven de grond af te knippen. Vaak zie je al enkele scheuten met jong blad op de takken zitten. Zorg dat je een aantal van deze scheuten op de tak laat zitten, zodat de plant hierop mooi kan uitlopen. Als je de plant jaarlijks snoeit, hou je de plant jong en gezond. Hierdoor groeien ze goed en geven ze bovendien veel bloemen.

In de zomer verschijnen de eerste bloemen aan het eind van de takken. Snoei de uitgebloeide bloemen door ze weg te knippen. Meteen onder deze bloemen zitten alweer nieuwe bloemknoppen. Door de uitgebloeide bloemen weg te snoeien stimuleer je dat de vlinderstruik nieuwe bloemknoppen aanmaakt.

Vlinderstruiken zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Ook qua kleur kun je alle kanten op. Zo is er een roze, blauwe, paarse, witte, rode en zelfs multicolor kleurige Vlinderstruik.

De Buddleja Chip serie een laagblijvende soort, want de struik wordt maximaal 60-80 centimeter hoog. Deze Vlinderstruikjes zijn er in blauw, lila of wit.

De Buddleja davidii is de overbekende soort Vlinderstruik en is in verschillende soorten verkrijgbaar. Deze struiken worden een stuk hoger, vaak wel tussen 200-250 centimeter hoog. Een speciaal soort uit deze serie is de Buddleja davidii Silver Anniversary. Deze soort bloeit met witte bloemen, bijzonder zijn de mooie zilvergrijze bladeren.

Ook de Buddleja weyeriana is een mooie soort Vlinderstruik die tussen de 200-250 centimeter hoog kan worden. De Flower Power is een opvallende verschijning. Deze Vlinderstruik bloeit met opvallende pluimen die in één bloem uitloopt in een kleurexplosie van oranje naar paars kleurend. De Sungold is ook een prachtige soort met opvallende, gele pluimen.

Zeelandplant heeft een ruime collectie Vlinderstruiken. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment heesters online.