Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Bomen

Bomen zorgen voor diepte, hoogte en privacy in de tuin. Daarnaast zorgen bomen ook voor zuurstof, koelte en schaduw in de tuin. Wij hebben veel verschillende soorten bomen in ons assortiment. Voor een kleine tuin, maar ook voor een grote, landelijke omgeving vind je altijd wel een geschikte boom. Bomen zijn er zowel groenblijvend als bladverliezend.

Een laanboom is een boom die geschikt is voor brede straten en lanen. Ze geven het uiterlijk van wegen en paden een fraai uiterlijk, maar zijn ook belangrijk omdat ze schaduw geven. Doordat temperaturen stijgen brengen laanbomen verkoeling. Laanbomen hebben rechte stammen met daar bovenop een doorgaande top. Veel bomen zijn geschikt om te planten in lanen en brede straten. Belangrijk is dat ze rechtop groeien, en niet grillig zijn.

Een treurboom is een boom die een afwijkende groeivorm heeft. Ze groeien met hun takken naar beneden, vandaar de benaming, die afgeleid is van het woord ‘treurig’. Een bekende treurboom is natuurlijk de treurwilg die in parken langs de waterkant staan. Maar er zijn nog veel meer soorten bomen die in treurvorm gekweekt worden. Zo is er bijvoorbeeld de treurvormige sierpeer, de goudenregen boom en de prieelberk. Allemaal soorten met een prachtig silhouet,  een echte aanwinst  voor in de tuin.

Een bolboom is een boom die vaak geënt is op een onderstam. Bolbomen worden over het algemeen niet zo groot, en zijn daarom prima geschikt voor een kleine tuin. De stam van een bolboom groeit alleen in dikte, en zal niet hoger worden. Bolboompjes kunt u door ze regelmatig te snoeien goed in vorm houden. Zo blijven ze compact en zijn ze prima klein te houden. Bekende bolbomen zijn de bolcatalpa, bolacacia en bolesdoorn. Ook de bol Moeraseik en bol Amberboom zijn goede soorten.

Een Knotboom ontstaat door de snoeiwijze die wordt toegepast. De stam/takken worden afgezaagd op een stamhoogte van ca. 2 tot 4  meter. De knotwilg is de bekendste knotboom. Ook de plataan kan je als knotboom snoeien.

Dakbomen zijn natuurlijke parasols waarvan de takken als een dak geleid en gesnoeid zijn. De kroon vormt een horizontaal scherm van geleide takken. Een dakboom zorgt voor extra privacy en schaduw in de tuin. Ook geeft het dikke, groene dak extra verkoeling. Een dakboom moet minimaal 1 keer per jaar gesnoeid worden, zodat hij goed in vorm blijft.

Een schermboom of een leiboom wordt vaak gebruikt als afscheiding en daarom ook wel haag op stam genoemd. Hiermee kan je een stukje privacy creëren in de tuin. Ook in een kleine tuin kan je deze boom prima toepassen. Er is wel verschil tussen een leiboom of een schermboom. Een schermboom heeft zijn takken geleid langs een rechthoekig scherm, en de takken en bladeren vullen dit rek helemaal op. Je krijgt als het ware een rechthoek op stam die helemaal gevuld is. Een leiboom heeft armen die geleid zijn in etages, vaak met ca. 40cm hoogte verschil. Hierdoor krijg je een trapsgewijze takkenstructuur.

Een zuilboom is een boom die vanwege zijn smalle, recht opgaande groei niet zoveel ruimte inneemt in de tuin. De boom blijft smal en hoeft niet in vorm gesnoeid te worden.