Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Hortensia

Boerenhortensia
De Hortensia is een van de populairste tuinplanten in ons land. De mooie bloemen van de bekende Boerenhortensia zijn bolvormig en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Boerenhortensia’s staan graag in de halfschaduw of zon. De bloemen variëren in kleur van blauw tot roze, lila of wit. Hydrangea macrophylla is de Latijnse naam van de boerenhortensia. Deze Hortensia’s bloeien vaak langdurig in de periode van juni tot in september.

Pluimhortensia
Een andere bekende Hortensia soort is de Pluimhortensia. Ook een zeer geliefde soort onder tuinierders. Deze stevige Hortensia’s bloeien met mooie, grote pluimen in diverse kleuren. Hydrangea paniculata is de Latijnse naam van de Pluimhortensia. De bloemen variëren in kleur van wit, naar wit/groen tot roze. Vaak verkleuren deze Hortensia’s in de loop van het seizoen. De Pinky Winky bloeit bijvoorbeeld met witte bloemen die later verkleuren naar een mooie roze kleur. De Limelight bloeit met bloemen met een wit/groene kleur die in het najaar verkleuren naar prachtige roze tinten.

Annabellen
De Annabelle is ook een bekende Hortensia soort met prachtige, grote bolvormige bloemen. Deze Hortensia is verkrijgbaar in een witte of roze uitvoering, en daarnaast is er ook nog een sterke variant van: de Strong Annabelle. De bloemtakken van deze soort zullen minder snel doorbuigen. De Annabelle heeft als Latijnse naam de Hydrangea arborescens.

Andere soorten Hortensia’s
Naast de Pluimhortensia en Boerenhortensia zijn er ook nog andere bekende soorten Hortensia. Denk bijvoorbeeld aan de Boomhortensia, de Eikenblad Hortensia, de Japanse berghortensia of de Teller Hortensia. Allemaal prachtige soorten met verschillende bloeiwijzen en bijzondere kenmerken.

Eikenblad hortensia bloeit bijvoorbeeld met grote witte pluimen en heeft grote bladeren die lijken op de vorm van een eikenblad. Deze soort heet in het Latijns de Hydrangea quercifolia.

Een Teller Hortensia groeit met schermvormige bloemen. De rand van de bloem heeft wat grotere bloemen, en de binnenkant van de bloem bestaat dan uit kleine bloemetjes. Een mooi en bekend voorbeeld van een Teller Hortensia is de Hydrangea macrophylla Libelle.

Wij hebben een ruime collectie Hortensia’s voor in de tuin. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment Hortensia’s online.