Bestel jouw producten online en kies voor zelf afhalen of laten bezorgen (mogelijk in Zeeland).

Treurbomen

Een treurboom is een boom die een afwijkende groeivorm heeft. De takken van deze boom groeien naar beneden. Vandaar de benaming treurboom, die afgeleid is van het woord ‘treurig’.

Treurboom

Een treurboom is een boom die een afwijkende groeivorm heeft. Ze groeien met hun takken naar beneden, vandaar de benaming, die afgeleid is van het woord ‘treurig’.

Een bekende treurboom is natuurlijk de treurwilg die in parken langs de waterkant staan. Maar er zijn nog veel meer soorten bomen die in treurvorm gekweekt worden.

Zo is er bijvoorbeeld de treurvormige sierpeer, Pyrus salicifolia Pendula. Een bijzonder mooie boom met een prachtig grijs/groen blad dat sterk lijkt op wilgenblad. Deze boom is zeer goed bestand tegen de zoute zeewind en daarom geschikt om te gebruiken in een tuin aan de Zeeuwse kust.

Maar ook de Gouden regen in boomvorm is een prachtige treurboom. Deze boom bloeit met opvallend rijke gele trossen van bloemen.

De treurberk of prieelberk is ook een zeer geliefde treurboom. De takken van deze boom vormen een horizontaal groeiende kroon op de enthoogte of stamhoogte. De witte bast van deze boom is een extra sieraad en kenmerkend voor een berkenboom.

De Witte Moerbei is een klein blijvende treurboom met takken die naar beneden groeien. Deze boom vormt eetbare vruchten, die meestal wit zijn. Belangrijk voor deze boom: hij staat graag op een beschutte, warme plek.

Ook de prunus boom heeft een bijzonder mooie treurvorm, namelijk de Japanse treur Sierkers. Deze prachtige compacte treurboom bloeit uitbundig met lichtroze bloemen in het voorjaar. Door de compacte groeiwijze is deze treurboom zeer geschikt voor een kleine tuin.

Alle treurbomen uit ons assortiment hebben iets gemeen: het zijn allemaal soorten met een prachtig silhouet. Een treurboom is dan ook een echte aanwinst voor in de tuin.

Bij ons kun je terecht voor advies over de aanschaf van een treurboom voor in de tuin. Of je nu op zoek bent naar een klein blijvende treurboom, of juist wilt uitpakken met een grote variant: wij adviseren je graag.