Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten!

Wij zijn op maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag) de hele dag gesloten.

Dinsdag zijn wij weer geopend vanaf 10 uur.

Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Vaste planten

Een tuin zonder vaste planten bestaat eigenlijk niet. Vaste planten geven iedere tuin een bepaalde sfeer, kleur en structuur. Belangrijk kenmerk van een vaste plant is dat deze niet houtig is en bovendien in de winter boven de grond afsterft. De wortels overleven de winter en lopen dan in het voorjaar weer fris uit.

Een winterharde plant dus die jaarlijks terug komt. Dat is dan ook gelijk het verschil met eenjarige planten. De eenjarige plant bloeit van de lente tot de eerste nachtvorst, en heeft vaak een hele lange bloeiperiode. Een vaste plant bloeit over het algemeen een deel van het seizoen.

Vaste planten zijn in veel soorten verkrijgbaar. Een aantal soorten zijn al jarenlang zeer populair. Denk maar aan de Lavendel, die zowel in de overbekende paarse kleur maar ook in wit of roze verkrijgbaar is. Lavendel staat graag in de zon. Belangrijk is om deze plant na de winter flink terug te snoeien. Zo voorkom je dat de Lavendel gaat verhouten.
Maar ook de Vrouwenmantel is al jarenlang een favoriet. Met zijn kenmerkende blad waar na een regenbui de waterdruppels zo mooi op blijven liggen.

En met onze Zeeuwse roots zijn wij natuurlijk groot fan van het Zeeuws knoopje. Wij hebben een witte, rode en roze soort in ons assortiment. De bloemen hebben een prachtige vorm, die veel gelijkenis vertoont met de beroemde Zeeuwse knop.
De Geranium is als vaste plant niet weg te denken uit de tuin. Deze is er ook in veel verschillende soorten en kleuren. Ook te verkrijgen als bodembedekkende soort, die laag blijft en mooi gebruikt kan worden in de rand van de border.

Een plant om niet te vergeten is de Salvia. Verkrijgbaar in meerdere soorten en kleuren. Een echt sieraad voor in de tuin, die vaak meerdere keren in het jaar bloeit. Een van onze favorieten is de Salvia nemorosa Caradonna met prachtige paarse bloemen. Deze plant is erg aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Wij hebben meer dan 250 soorten in ons assortiment zodat je voor de tuin een mooie border met  tuinplanten kunt samenstellen. Naast vaste planten met kleurrijke bloemen in roze, wit, paars, blauw, groen, geel en rood verkopen wij ook groenblijvende soorten, bodembedekkers, siergrassen en schaduwplanten.

Zeelandplant heeft een ruime collectie vaste planten. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment online.