Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Knotbomen

Een Knotboom ontstaat door de snoeiwijze die wordt toegepast. De stam/takken worden afgezaagd op een stamhoogte van ca. 2 tot 4 meter.

Knotbomen

Een knotboom ontstaat door de snoeiwijze die wordt toegepast. De stam/takken worden afgezaagd op een stamhoogte van ca. 2 tot 4  meter. De knotwilg is de bekendste knotboom die je dan ook veel tegenkomt in het Zeeuwse landschap.

Wij hebben een aantal soorten van de knotwilg in ons assortiment. De Knotwilg Belders is de meest bekende knotwilg. De uiteindelijke hoogte van deze boom is afhankelijk van de mate van knotten. Het blad van deze boom is grijs/groen. De jonge takken van deze boom zijn buigzaam en worden vaak voor vlechtwerk en manden gebruikt. Ook zie je dat de takken van wilgen gebruikt worden om wilgenmatten van te maken die je kunt gebruiken als tuinafscheiding. De knotwilg is goed bestand tegen zeewind en daarom geschikt om te gebruiken aan de Zeeuwse kust.

De Knotwilg Chermesina is een snelgroeiende boom. De takken van deze boom hebben een mooie sierwaarde, want ze hebben een oranje tot rode kleur. Met name in de winter is de boom daarom een prachtige en opvallende verschijning in de tuin. Regelmatig knotten stimuleert de groei van jonge, gekleurde takken. Ook deze knotwilg soort is goed bestand tegen zeewind en daarom geschikt om te gebruiken in een tuin aan de Zeeuwse kust.

Ook de Plataan kan je als knotboom snoeien. De Plataan is een snelgroeiende boom met brede, donkergroene bladeren die in de herfst verkleuren naar geel. De decoratieve bast met een lichtgroene onderlaag en grijs/groen tot zelfs bruinachtig schors is kenmerkend voor deze knotboom.

Knotbomen knot je vaak om de 2-5 jaar. De tijd tussen twee knotbeurten is afhankelijk van de boomsoort en de gewenste dikte van de takken. Je kunt het beste aan het einde van de winter of in het vroege voorjaar de knotboom knotten. Elk jaar snoeien is niet nodig.

Bij ons kun je terecht voor advies over de aanschaf van een knotboom voor in de tuin. Wij adviseren je graag.