Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Siergrassen in de tuin

Siergrassen zijn de laatste jaren erg populair in de tuin omdat ze makkelijk te combineren zijn met andere planten. Een siergras vraagt weinig onderhoud en is daarom geschikt voor iedere tuin.

Weinig onderhoud
Veel siergrassen hoeven alleen in het voorjaar tot laag bij de grond terug geknipt te worden. Verder hebben ze vrijwel geen onderhoud nodig. Soms is het nodig om de plant wat ondersteuning te geven om te voorkomen dat ze doorbuigen. Je kunt hiervoor een plantensteun gebruiken. Verder is het ook voor deze vaste plant natuurlijk belangrijk om de plant regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor DCM Meststof voor Siergrassen & Bamboe. Dit zorgt voor stevige stengels en bladeren.

Prairieborder
Een prairieborder bestaat uit siergrassen die afgewisseld worden met bloeiende vaste planten. De verhouding in een prairieborder is ongeveer 30% grassen en 70% vaste planten. Deze combinatie met wuivende grassen zorgt, behalve voor rust, ook het hele jaar door voor een aantrekkelijk beeld.

Siergras in de border
Het is leuk om grassen te combineren met bloeiende planten, zo creëer je een afwisselend beeld. Het is ook mooi om in een tuin een plantvak volledig in te planten met siergrassen. Een plantvak met bijvoorbeeld alleen Lampenpoetsersgras zorgt voor rust en eenvoud in een strakke tuin.

Populaire grassoorten
Lampenpoetsersgras is een populaire soort in ons assortiment. Pennisetum alopecuroides Hameln en Pennisetum alopecuroides Little Bunny zijn allebei sierlijke grassoorten die in de zomer bloeien met roomwitte pluimen. Deze pluimen verkleuren in het najaar naar een bruine teint. Belangrijk is om in maart/april deze plant terug te snoeien tot zo’n 15-20cm hoogte. Dan kan het siergras daarna weer mooi uitlopen. En de naam zegt het eigenlijk al: de Little Bunny blijft wat lager. Deze soort wordt uiteindelijk maximaal 40 centimeter hoog.

Chinees riet is ook een heel mooie, sierlijke grassoort voor in de tuin. Dit siergras heeft een smal groen blad. In ons assortiment hebben we onder andere de Miscanthus sinensis Ferner Osten en Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne. Uiteindelijk wordt Chinees riet circa 150 centimeter hoog. Voordeel van de Miscanthus is dat deze soort goed bestand is tegen zeewind en dus prima kan worden aangeplant in een tuin aan de kust.

Leliegras is ook een mooie, groenblijvende grassoort die bovendien bloeit met prachtige druifvormige bloemetjes. Liriope muscari hebben wij in een mooie witte, paarse en violetblauwe variant. Deze grassoort kan goed in de halfschaduw of schaduw geplaatst worden, en is daarmee een leuke aanvulling op het assortiment schaduwplanten.

Zegge is een groenblijvende grassoort die prima als bodembedekkende pol kan worden aangeplant. Ook is deze soort mooi om in een pot te planten. Het leuke aan Carex is dat deze in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Bekijk ons assortiment online of kom langs
Naast al deze soorten siergrassen hebben wij nog heel andere soorten siergras. Bekijk ons assortiment op onze site of kom langs op ons groencentrum. Hier hebben wij altijd een uitgebreid assortiment staan.