Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Coniferen

Coniferen zijn al jarenlang een vast onderdeel van menige tuin. De Conifeer is verkrijgbaar als haagbeplanting, maar ook als solitaire struik of heester. Een conifeer is een struik en krijgt geen gewone bladeren, maar heeft naalden of naaldvormig blad. Je hebt coniferen met een groene kleur, maar ook met een blauwgrijze of juist gele kleur. Vaak kan een Conifeer mooi in model gesnoeid worden.

Een bekende conifeer is de Schijncipres, dit is een langzaam groeiende soort. De Filifera Nana is een Schijncipres die laag blijft en in de breedte groeit. De bladeren van deze dwergcipres zijn blauwgroen van kleur en draadachtig, de takken zijn afhangend.  De Californische cipres Globosa heeft blauwgroene bladeren en wordt uiteindelijk ca. 150cm hoog. De vorm en bladkleur hebben een echte sierwaarde voor in de tuin.

Een andere bekende soort is de Dwerg Jeneverbes. De Juniperus is een kruipende en groenblijvende dwergconifeer, die prima gebruikt kan worden als bodembedekker. Deze soort is verkrijgbaar met een frisgroene kleur, maar ook in een mooie zilverachtige blauwgroene soort.

De Bergden is een groene naaldhoudende dwergconifeer. Pinus mugo mughus kan op vrijwel elke plek staan, zowel in de zon als in de schaduw of halfschaduw. De Bergden Pumilio is een andere soort, deze heeft donkergroene, korte naalden en dicht bij elkaar groeiende takken. De plant groeit in de breedte en is een goede en sterke bodembedekker. De Bergden Varella is een bolvormige soort met donkergroene naalden. De Zwarte Den Green Tower is opvallend door de zuilvormige groei.

De Westerse levensboom is er in verschillende kleuren en soorten. De Thuja Mirjam is een bolvormige dwerglevensboom met opvallend geel kleurend blad in de zomer, dan in de winter naar oranje en brons groen verkleurt. De Rheingold is een compact groeiende conifeer met geelgroen loof, dat in de winter verkleurt naar oranje geel. De Smaragd is een kegelvormige, piramidaal groeiende conifeer met groen blad dat later kleurt naar oranjebruin. De Teddy is een bolvormige conifeer soort met blauwgroen blad.

De Venijnboom Repandens is een wintergroene conifeer met een compacte, platte groeiwijze. Hij groeit in de breedte, met een afgeplatte bolvorm. De Venijnboom Summergold krijgt geelgroen blad en groeit ook compact en plat, en in de breedte.

Wij hebben ook coniferen in het assortiment die prima geschikt zijn als haagplant. Kijk hiervoor bij de categorie Hagen bij de Groenblijvende hagen. Hier staan o.a. de Taxus baccata en Thuja in verschillende soorten die prima als haagbeplanting gebruikt kunnen worden.

Zeelandplant heeft een ruime collectie coniferen. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment online.