Algemene voorwaarden

Alle beplanting en materialen die Zeelandplant aanbiedt zijn van uitstekende kwaliteit. De planten worden zo duurzaam mogelijk gekweekt en voorzien van een duidelijk label met Latijnse naam. Wij adviseren bij aanplant in volle grond gebruik te maken van DCM Vivimus. Dit zorgt voor een betere aanslag, worteling en groei.

Offertes en bestellingen

 • De vermelde prijzen op offertes/orders zijn in euro’s, inclusief BTW en zonder leveringskosten (tenzij anders vermeld)
 • De aanbieding in een offerte is onder voorbehoud van tussentijdse verkoop
 • Prijzen zijn uitsluitend geldig bij bestelling volgens offerte

Zeelandplant neemt uw bestelling aan wanneer u akkoord heeft gegeven voor de offerte.

U bent verplicht om de planten die speciaal voor u besteld zijn af te nemen.

Betaling

U kunt bij het afhalen van uw bestelling op ons groencentrum per pin of contant betalen. Bij bestellingen die worden bezorgd kunt u bij de chauffeur per pin betalen of contant afrekenen (mits gepast betaald).

Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen 7 dagen na aankoop het door u aangeschafte product terug te brengen, mits ongebruikt, onveranderd en voorzien van originele labels, verpakkingen enzovoorts. De kosten voor terugzending van het product komen voor rekening van de klant. U kunt geen beroep doen op uw herroepingsrecht als het geleverde product door zijn aard niet kan worden teruggestuurd, snel kan bederven en/of verouderen.

Leveringsvoorwaarden

 • Het is mogelijk dat plantmateriaal beschadigd raakt tijdens eigen transport. Hiervoor kan Zeelandplant niet aansprakelijk gesteld worden.
 • Reclamaties over door Zeelandplant geleverde beplanting en materialen dient u binnen 3 dagen na ontvangst van de levering aan ons kenbaar te maken.
 • Onvoorziene omstandigheden zoals vorstschade of andere extreme weersomstandigheden en beplanting welke niet voldoen aan onze eisen (misgewas) ontheffen ons van de plicht tot levering, ook al was de order reeds aangenomen.
 • Goederen of diensten worden geleverd onder eigendomsvoorbehoud. U wordt pas eigenaar van de goederen of diensten vanaf het moment dat de rekening aan ons is betaald.
 • Als een soort of maat niet meer leverbaar is wordt een vergelijkbare soort of maat geleverd.

Bezorgmogelijkheden

Bij besteding vanaf € 500,00 bezorgen wij uw bestelling gratis binnen Zeeland. Alle bestellingen worden met eigen transport door een van onze eigen chauffeurs bij u thuis gebracht (grote orders worden soms door een transporteur verzorgd). Woont u buiten Zeeland? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Bezorgkosten particulier 50 tot 500 euro Boven 500 euro
Bezorgen Walcheren € 15,00 Gratis
Bezorgen Zeeland overig € 25,00 Gratis
Bezorgen Nederland In overleg In overleg

Er geldt een uitzondering op bovenstaande bezorgkosten voor het bezorgen van graszoden. Dit is pas mogelijk bij een bestelling van minimaal 120 m2 graszoden. Kosten bedragen hiervoor € 40,00.

Verpakkingsmateriaal

Graag ontvangen wij het fust dat bij uw bestelling is meegeleverd (kisten/palletboxen/pallets) volledig en heel retour en vrij van afval. Wij nemen geen plastic potten retour.

Plantgarantie

Zeelandplant staat volledig achter de kwaliteit van de door haar geleverde planten. Op het moment van leveren zullen de planten ziektevrij zijn en voorzien zijn van een goed wortelgestel. Daarom geven wij op alle geleverde planten een plantgarantie van 6 maanden na leverdatum (op vertoon van uw aankoopbewijs). Op geleverde graszoden geldt geen plantgarantie!

Potgekweekte beplanting 100% vergoed
Kluitplanten en wortelgoed 50% vergoed

De garantieregeling wordt altijd uitgevoerd met het opnieuw leveren van dezelfde soort plantmateriaal. Er wordt geen geld terug gegeven of andere soort beplanting geleverd.  Als het betreffende plantmateriaal op dat moment niet leverbaar is, zullen wij u een passend voorstel doen ter vervanging. Kluitplanten en wortelgoed kunnen alleen vervangen worden in de periode dat ze leverbaar zijn (november-april), mits dan nog voorradig.

De garantie is alleen geldig als de door ons aanbevolen hoeveelheid bodemverbeteraars (o.a. DCM Vivimus) wordt mee besteld en verwerkt bij aanplant. De plantgarantie is alleen geldig wanneer u voor goede groeiomstandigheden heeft gezorgd.

In onderstaande gevallen vervalt elke vorm van garantie:

 • Schade door vorst of andere extreme weersomstandigheden
 • Het niet op juiste wijze aanplanten, verzorgen en/of bemesten
 • Verkeerde standplaats of normale verkleuring/slijtage
 • Slechte bodemstructuur wat kan zorgen voor afsterving of groeistoornissen
 • Schade ontstaan door ziekte of plagen/ongedierte
 • Overmatig of te weinig water geven
 • Schade door ondeskundig gebruik van bestrijdingsmiddelen
 • Planten die zijn aangeschaft uit onze opruimhoek met 50% korting

Klachtenafhandeling

Bent u niet tevreden of heeft u een klacht over de geleverde beplanting? Stuur dan een mail met foto’s van de beplanting en de plantsituatie naar verkoop@zeelandplant.nl.  Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op en gaan samen met u op zoek naar een passende oplossing.