Algemene voorwaarden

Alle beplanting en materialen die Zeelandplant aanbiedt zijn van uitstekende kwaliteit. De planten worden zo duurzaam mogelijk gekweekt en voorzien van een duidelijk label met Latijnse naam. Wij adviseren bij aanplant in volle grond gebruik te maken van DCM Vivimus. Dit zorgt voor een betere aanslag, worteling en groei.

Offertes en bestellingen

 • De vermelde prijzen op offertes/orders zijn in euro’s, inclusief BTW en zonder leveringskosten (tenzij anders vermeld)
 • De aanbieding in een offerte is onder voorbehoud van tussentijdse verkoop
 • Een uitgebrachte offerte is 14 dagen geldig
 • Prijzen zijn uitsluitend geldig bij bestelling volgens offerte

Zeelandplant neemt jouw bestelling aan wanneer je akkoord hebt gegeven voor de offerte.

Je bent verplicht om de planten die speciaal voor jou besteld zijn af te nemen.

Betaling

Je kunt bij het afhalen van jouw bestelling op ons groencentrum per pin of contant betalen. Bij bestellingen die worden bezorgd ontvang je een factuur via de mail.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen 7 dagen na aankoop het door jouw aangeschafte product terug te brengen, mits ongebruikt, onveranderd en voorzien van originele labels, verpakkingen enzovoorts. De kosten voor terugzending van het product komen voor rekening van jouw als klant. Je kunt geen beroep doen op jouw herroepingsrecht als het geleverde product door zijn aard niet kan worden teruggestuurd, snel kan bederven en/of verouderen.

Leveringsvoorwaarden

 • Het is mogelijk dat plantmateriaal beschadigd raakt tijdens eigen transport. Hiervoor kan Zeelandplant niet aansprakelijk gesteld worden.
 • Reclamaties over door Zeelandplant geleverde beplanting en materialen dien je binnen 3 dagen na ontvangst van de levering aan ons kenbaar te maken.
 • Onvoorziene omstandigheden zoals vorstschade of andere extreme weersomstandigheden en beplanting welke niet voldoen aan onze eisen (misgewas) ontheffen ons van de plicht tot levering, ook al was de order reeds aangenomen.
 • Goederen of diensten worden geleverd onder eigendomsvoorbehoud. Je wordt pas eigenaar van de goederen of diensten vanaf het moment dat de rekening aan ons is betaald.
 • Als een soort of maat niet meer leverbaar is wordt een vergelijkbare soort of maat geleverd.

Bezorgmogelijkheden

Op www.zeelandplant.nl/groencentrum/bezorgservice vindt je informatie over onze eigen bezorgservice binnen Zeeland.

Verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt bij het bezorgen van jouw bestelling zoals boxen, pallets, plastic planten potten en zwarte veenmanskisten komen wij niet bij jou ophalen. Je kunt deze in komen leveren op ons groencentrum, of je kunt deze inleveren bij de plaatselijke milieustraat. Graag ontvangen wij het verpakkingsmateriaal volledig en heel retour en vrij van afval.

Plantgarantie

Zeelandplant staat volledig achter de kwaliteit van de door haar geleverde planten. Op het moment van leveren zullen de planten ziektevrij zijn en voorzien zijn van een goed wortelgestel. Daarom geven wij op alle geleverde planten een plantgarantie van 6 maanden na leverdatum (op vertoon van jouw aankoopbewijs en foto’s). Op geleverde graszoden geldt geen plantgarantie!

Geen geld terug

De garantieregeling wordt altijd uitgevoerd met het opnieuw leveren van plantmateriaal. Er wordt dus geen geld terug gegeven of andere soort beplanting geleverd. Als het betreffende plantmateriaal op dat moment niet leverbaar is, zullen wij je een passend voorstel doen ter vervanging. Kluitplanten en wortelgoed kunnen alleen vervangen worden in de periode dat ze leverbaar zijn (november-april), mits dan nog voorradig.

Vergoeding:

Potgekweekte beplanting 100% vergoed
Kluitplanten en wortelgoed 50% vergoed

De garantieregeling wordt altijd uitgevoerd met het opnieuw leveren van dezelfde soort plantmateriaal.

Voorwaarden plantgarantie

De garantie is alleen geldig:

 • als de door ons aanbevolen hoeveelheid bodemverbeteraars (o.a. DCM Vivimus) wordt mee besteld en verwerkt bij aanplant.
 • als u voor goede groeiomstandigheden heeft gezorgd.
 • op vertoon van een aankoopbewijs en foto’s van de beplanting waar het om gaat.

In onderstaande gevallen vervalt elke vorm van garantie:

 • Schade door vorst of andere extreme weersomstandigheden
 • Het niet op juiste wijze aanplanten, verzorgen en/of bemesten
 • Verkeerde standplaats of normale verkleuring/slijtage
 • Slechte bodemstructuur wat kan zorgen voor afsterving of groeistoornissen
 • Schade ontstaan door ziekte of plagen/ongedierte
 • Overmatig of te weinig water geven
 • Schade door ondeskundig gebruik van bestrijdingsmiddelen
 • Planten die zijn aangeschaft uit onze opruimhoek met 50% korting

Klachtenafhandeling

Ben je niet tevreden of heb je een klacht over de geleverde beplanting? Stuur dan een mail met foto’s van de beplanting en de plantsituatie naar verkoop@zeelandplant.nl en voeg een kopie van jouw aankoopbewijs toe. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en gaan samen met jou op zoek naar een passende oplossing.