Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Heesters

Een heester of struik is een houtachtige plant die bladverliezend of groenblijvend is. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Heesters hebben vaak mooie bloemen die je tuin in de zomer kleur geven.

Bekende heesters zijn de hortensia, vlinderstruik, sering en conifeer. Heesters kunnen erg goed gecombineerd worden met vaste planten.

Bladverliezende heesters worden veel toegepast in de tuin. Deze struiken verliezen in de winter hun blad, maar in de loop van het voorjaar krijgen ze weer nieuwe, verse bladeren.

Wintergroene heesters zijn struiken die in de winter het blad behouden. Een tuin kan erg saai worden als alle heesters en planten hun blad verliezen. De wintergroene heester zorgt dan ook in de winter voor kleur en diversiteit in de tuin.

De Hortensia is een van de populairste tuinplanten in ons land. De bekende boerenhortensia bloeit bijvoorbeeld met de bekende, bolvormige bloemen in de kleuren roze, wit of blauw. Maar ook de Pluimhortensia is inmiddels een geliefde soort. Deze bloeit met mooie, grote pluimen van bloemen en is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. Vaak verkleuren deze Hortensia’s in de loop van het seizoen.

De Vlinderstruik is een geliefde plant voor in de tuin. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er de laagblijvende Vlinderstruik, dit zijn struiken uit de serie Blue Chip, Lilac Chip of White Chip. Buddleja davidii is een zeer bekende soort, en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Onder andere met rode, roze, blauwe, paarse en witte bloemen.

Coniferen zijn al jarenlang een vast onderdeel van menige tuin. Conifeer is verkrijgbaar als haagbeplanting, maar ook als solitaire struik of heester. Een conifeer is een struik en krijgt geen bladeren, maar heeft naalden of naaldvormig blad. Je hebt coniferen met een groene kleur, maar ook met een blauwgrijze of gele kleur. Vaak kan een Conifeer mooi in model gesnoeid worden.

Een heester of struik op stam kan in veel tuinen prima aangeplant worden. De heester op stam is verkrijgbaar als groenblijvende soort, maar er zijn ook diverse bladverliezende soorten. Ook deze heester is verkrijgbaar met diverse bladkleuren, variërend van groen tot geelbont naar donkerrood. Er zijn veel soorten, sommige bloeien ook nog een periode in het jaar.

Bolvormige heesters zijn ontzettend leuk om toe te passen in de tuin of op het terras in een pot. De bollen kun je door ze regelmatig te snoeien mooi in model houden.

Zeelandplant heeft een ruime collectie heesters of struiken voor in de tuin. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment heesters online.