Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Bodembedekkers

Resultaat 1–12 van de 45 resultaten wordt getoond

Bodembedekkende planten

Een tuin zonder vaste planten bestaat eigenlijk niet. Vaste planten geven iedere tuin een bepaalde sfeer, kleur en structuur.

Bodembedekkende planten zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Deze planten blijven laag en groeien breed uit. Als je gebruikt maakt van een bodembedekker verklein je de kans op onkruid in de tuin. Zo maak je de tuin onderhoudsvriendelijk.  Vaak geeft het een veel mooier beeld als je de grond in de tuin niet meer ziet omdat deze helemaal bedekt is met planten. Het is belangrijk om ook deze planten regelmatig te bemesten, want op een gezonde bodem groeit minder onkruid.

Bodembedekkers zijn er zowel groenblijvend als bladverliezend. Belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je een keuze maakt. Want dit kan in de winter een heel ander beeld geven.

Een populaire, groenblijvende bodembedekker is de Maagdenpalm. Wij hebben deze met blauwe, witte of paarse bloemetjes.

De Klokjesbloem is er ook in verschillende soorten als bodembedekkende plant. De plant bloeit rijkelijk met blauwe, witte of paarse klokvormige bloemen.

Ook de Geranium is als bodembedekkende plant verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Geranium sanguineum striatum of Geranium sanguineum Max Frei zijn mooie soorten.

De Vlambloem is ook verkrijgbaar als een kruipende plant. De Kruipvlambloem is er in verschillende kleuren, zoals roze, wit maar ook gestreept.

Thijm kan ook als bodembedekker gebruikt worden. Kruiptijm heb je met roze kleurende bloemetjes en wit kleurende bloemetjes.

Ook in een rotstuin komen bodembedekkers goed tot hun recht. De Sedum is daar een mooi voorbeeld van. Een mooie plant voor in de rotstuin of aan de rand van een border. Vetkruid is ook in een aantal varianten verkrijgbaar.

Zeepkruid is ook een populaire bodembedekker. In de maanden mei tot juli bloeit deze plant met kleine, roze bloemetjes.

Een snel groeiende bodembedekker is de Lievevrouwebedstro. Deze plant bloeit met kleine witte bloemetjes.

Een leuke soort om te vermelden is Muurfijnstraal of Mexicaans madeliefje. Een langbloeiende soort die bloeit met witte bloemetjes die later verkleuren naar roze. Echt een leuk accent voor in je tuin.

Tot slot nog 2 groenblijvende soorten: Dikkemanskruid en Goudaardbei. Prima om te gebruiken als bodembedekker.

Zeelandplant heeft een ruime collectie bodembedekkende planten. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment online.