Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Bolbomen

Een bolboom is een boom die vaak geënt is op een onderstam. Bolbomen worden over het algemeen niet zo groot, en zijn daarom prima geschikt voor een kleine tuin. De stam van een bolboom groeit alleen in dikte, en zal niet hoger worden. Bolboompjes kun je door ze regelmatig te snoeien goed in vorm houden. Zo blijven ze compact en zijn ze prima klein te houden.

Er zijn een aantal bekende bolboom soorten. Denk bijvoorbeeld aan de Bolcatalpa. Deze Trompetboom heeft een dik vertakte, bolvormige kroon. Het hartvormige blad verschijnt pas laat in het voorjaar.

De Bolacacia is ook een bekende en populaire soort, die een fijne en compacte bolvorm kroon krijgt. De boom vormt kleine, geveerde bladeren die frisgroen van kleur zijn. Jaarlijks snoeien zorgt ervoor dat de bolboom mooi in vorm blijft.

Ook de Bol Esdoorn Globosum is een mooie bolboom met groene bladeren, die in het najaar verkleuren naar een prachtige gele herfstkleur. Of de Bol Esdoorn Crimson Sentry, die met zijn mooie donkerrode blad een mooi contract geeft in de tuin.

Bolbomen die het met name goed doen aan de Zeeuwse kust, omdat ze goed bestand zijn tegen zeewind, zijn de Bol Plataan en de Bol Moeraseik. Belangrijk om hier rekening mee te houden bij aanplant, want zeker als je dicht langs de kust woont heeft dit invloed op bomen die aangeplant worden. Belangrijk is om de bomen met boompalen te bevestigen. Zo zorg je voor voldoende versteviging.

Er zijn ook nog andere bolbomen die mooi zijn voor in de tuin. Zoals de Bol Amberboom, die prachtig verkleurt in het najaar. Ook de Japanse notenboom Mariken is een bolvormige soort met bijzonder mooi gevormd blad, de vorm van de bladeren lijkt op eendenvoetjes. Ook deze bolboom verkleurt prachtig in het najaar naar opvallend gele bladeren.

Bij ons kun je terecht voor advies over de aanschaf van een bolboom voor in de tuin. Of je nu op zoek bent naar een bladverliezende boom of juist een groenblijvende bolboom: wij adviseren je graag.