Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Heester of struik op stam

Een heester of struik op stam kan in veel tuinen prima aangeplant worden. De heester op stam is verkrijgbaar als groenblijvende soort, maar er zijn ook diverse bladverliezende soorten. Ook deze heester is verkrijgbaar met diverse bladkleuren, variërend van groen tot geelbont naar donkerrood. Er zijn veel soorten, sommige struiken op stam bloeien ook nog een periode in het jaar.

De Olijfwilg op stam is een snelgroeiende, wintergroene plant. Het blad is groengrijs van kleur. Olijfwilg is zeer goed bestand tegen zoute zeewind.

De Pluimhortensia Limelight is naast de bekende struikvorm ook verkrijgbaar op stam. Deze stevige pluimhortensia heeft mooie grote pluimen die bloeien in een wit/groene kleur. In het najaar verkleuren de bloemen naar prachtige roze kleuren.

Hulst is een heester die ook op stam gekweekt wordt. De Hulst Golden King is een groenblijvende soort die zeer geschikt is voor in een kleine tuin. Het bonte blad heeft een donkergroene kleur met frisse gele randen. Ook deze struik op stam is goed bestand tegen wind. De Hulst Blue Maid is een groenblijvende heester op stam met warmglanzende, blauwgroene bladeren.

De Japanse treur lork Stiff Weeper heeft lange afhangende takken vol groene, kleine naalden. Deze plant is goed bestand tegen de wind.

Liguster is ook verkrijgbaar op stam. De Ligustrum delavayanum is een fijnbladige soort, die zeer geschikt is als bolvorm op stam. De Ligustrum ovalifolium Aureum is een bont gekleurde liguster en ook geschikt als heester op stam.

De Olijfboom is ook een populaire heester. Deze plant komt uit het zuiden van Europa. De Olijfboom staat graag op een beschutte plek in de zon.

Glansmispel is naast de bekende struikvorm ook leverbaar op stam. Kenmerkend zijn de nieuwe bladeren die in het voorjaar rood uitlopen.

De Parasolden is een naaldvormige heester met een bolvorm op stam. Deze soort heeft een oranjebruine stam die later diepe groeven krijgt waardoor brede schorsplaten ontstaan. Zeer goed bestand tegen zeewind.

De Wilgbladige Sier Treurpeer heeft lange afhangende takken met zilvergrijs blad. Vanwege de compacte treurvorm komt deze struik op stam zeer goed van pas in een kleine tuin.

De Treurwilg Kilmarnock heeft een compacte vorm en is daarom geschikt voor een kleine tuin. De Bonte Wilg Hakuro-nishiki is een bolvormig boompje op stam met bontgekleurde wit/groene bladeren.

De Dwergsering is naast de bekende struikvorm ook verkrijgbaar op een stam. Deze struik bloeit met kleine lichtpaarse pluimen.

De Sneeuwbal is een mooie, wintergroene heester die ook met een bolvorm op stam verkrijgbaar is. Deze struik bloeit met witte bloemen in de winter en het voorjaar.

Zeelandplant heeft een mooi assortiment heesters op stam. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment heesters online.