Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Bolvormige heesters of struiken

Bolvormige heesters zijn ontzettend leuk om toe te passen in de tuin of op het terras in een pot. De bollen kun je door ze regelmatig te snoeien mooi in model houden. De bolvormige struiken in ons assortiment zijn allemaal wintergroene soorten.

Olijfwilg is een snelgroeiende wintergroene plant die ook prima geschikt is als bolvormige heester. Het blad is groengrijs van kleur. De olijfwilg is zeer goed bestand tegen de zoute zeewind en daarom geschikt om te gebruiken aan de Zeeuwse kust. De Elaeagnus ebbingei Compact doet het prima op zonnige en schaduwrijke standplaatsen.

De kardinaalsmuts Green Spire wordt gebruikt als wintergroene haagplant en voor het creƫren van bolvormen. Dit soort lijkt, met zijn kleine donkergroene compacte blaadjes, veel op de buxus en wordt vaak als vervanger gebruikt. De Euonymus japonicus Green Spire is niet gevoelig voor de Buxusmot of Buxusschimmel en heeft geen voorkeur voor een standplaats in zon of schaduw.

Japanse hulst Caroline Upright is een wintergroene hulst met een compacte groeiwijze en is geschikt voor het vormen van een bolvorm. De Ilex crenata Caroline Upright kan goed tegen de zeewind, maar kan niet zo goed tegen zware kleigrond. Bij het aanplanten in de klei kunt u het beste DCM tuinturf en DCM Vivimus voor zuurminnende planten mengen door de bestaande grond.

Schijnhulst is een wintergroene haagplant, maar ook zeer geschikt als bolvorm. De struik bloeit met geurende witte bloemen in de maanden april-mei. Het is een langzame groeier, dus de schijnhulst hoeft maar eenmaal per jaar gesnoeid te worden (na de bloei). De Osmanthus burkwoodii heeft geen specifieke voorkeur voor een standplaats, maar hij staat niet graag op de volle wind.

De Portugese laurier is een wintergroene plant die met zijn compacte groei ook erg geschikt is als bolvormige struik. Het blad is glanzend groen. In mei-juni bloeit de Portugese laurier met witte bloemen, vervolgens ontstaan zwarte bessen. Snoei de Prunus lusitanica Angustifolia in juni en september voor een mooi resultaat. Bij voorkeur staat hij op een plaats in de zon of halfschaduw.

Venijnboom is een wintergroene conifeer die door de compacte, langzame groei ook prima geschikt is als bolvorm.Snoei de taxus tweemaal per jaar voor een mooi resultaat. Bij aanplant in vochtige kleigrond adviseren wij om de grond goed te draineren. Taxus baccata staat graag in de halfschaduw maar doet het ook prima in de zon.

Zeelandplant heeft een mooi assortiment bolvormige heesters. Kom langs op ons groencentrum en laat je inspireren of bekijk ons assortiment heesters online.