Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Zuilbomen

Een zuilboom is een boom die vanwege zijn smalle, recht opgaande groei niet zoveel ruimte inneemt in de tuin. De boom blijft smal en hoeft niet in vorm gesnoeid te worden. Een zuilvormige boom is vanaf onderaan vertakt, dit noemt men ook wel een beveerde boom.

Waarschijnlijk de meest bekende zuilboom is de Japanse Sierkers. Prunus serrulata Amanogawa bloeit rijkelijk met lichtroze bloemen die verkleuren naar wit in het voorjaar. Op latere leeftijd kan de kroon van deze boom wat uitzakken.

Ook beuken in zuilvorm zijn een mooie toevoeging in de tuin. De Zuilbeuk is er in een groene en rode uitvoering. In de winter blijft het verdorde geel/bruine blad aan de boom hangen, vandaar dat deze boom ook wel bladhoudend genoemd wordt. In het voorjaar vormen zich nieuwe bladeren die kleuren naar frisgroen of donkerrood. Kleur is afhankelijk van de soort zuilbeuk.

De haagbeuk is ook verkrijgbaar in zuilvorm. Deze boom groeit smal en blijft ook smal. In het voorjaar heeft hij frisgroen blad, in de herfst verkleurt de boom naar goudgeel. Deze boom doet het goed op de Zeeuwse klei.

Ook de Amberboom is verkrijgbaar in een zuilvormige boom. De Slender Silhouette behoudt ook een slanke vorm, zoals de naam al doet vermoeden. De takken groeien recht omhoog met groene bladeren die in het najaar prachtig verkleuren, de verkleuring is deels afhankelijk van de standplaats en het weer. Deze soort is niet zo goed bestand tegen langdurige droogte.

Eikenbomen zijn ook als zuilboom verkrijgbaar. De Moeraseik Green Pillar is bijvoorbeeld een boom die een dichte  vertrakking vormt van donkergroene bladeren, die in het najaar verkleuren naar dieprood. Deze zuilboom blijft mooi smal en kan je goed in vorm snoeien waardoor deze de gewenste breedte en hoogte behoudt. Deze zuilvorm is goed bestand tegen de zoute zeewind en daarom geschikt om te gebruiken aan de Zeeuwse kust.

Tot slot hebben we nog de Piramidale Eik als zuilvorm. Een zuilvormige boom die groeit met opgaande takken die niet uitzakken. De boom heeft groene bladeren, en krijgt in het voorjaar groengele katjes. Uiteindelijk vormen zich in het najaar de bekende eikels.

Bij ons kun je terecht voor advies over de aanschaf van een zuilboom voor in de tuin. Wij adviseren je graag.