Online bestellen is mogelijk. Hebben wij jouw bestelling op voorraad? Dan kun je de bestelling binnen enkele dagen komen afhalen nadat je bericht hebt ontvangen dat de bestelling klaar staat.

Schermbomen en Leibomen

Een schermboom of een leiboom wordt vaak gebruikt als afscheiding en daarom ook wel haag op stam genoemd. Hiermee kun je een stukje privacy creëren in de tuin. Ook in een kleine tuin kan je deze boom prima toepassen.  Deze bomen zijn zowel bladverliezend als groenblijvend verkrijgbaar.

Er is wel verschil tussen een leiboom of een schermboom. Een schermboom heeft zijn takken geleid langs een rechthoekig scherm, en de takken en bladeren vullen dit rek helemaal op. Je krijgt als het ware een rechthoek op stam die helemaal gevuld is. Een leiboom heeft armen die geleid zijn in etages, vaak met ca. 40cm hoogte verschil. Hierdoor krijg je een trapsgewijze takkenstructuur.

Groenblijvende schermbomen zijn populair. Met deze bomen, die het hele jaar door hun blad behouden, creëer je makkelijk wat extra privacy in de tuin. Wij hebben diverse soorten groenblijvende schermbomen in ons assortiment. De steeneik is bijvoorbeeld zeer geschikt. Deze boom heeft een leerachtig, groengrijs blad met een getande rand. Quercus ilex is zeer goed bestand tegen de Zeeuwse zeewind. Wel is het belangrijk om de bomen goed vast te zetten met een leiconstructie om afbreken van het scherm te voorkomen. Een andere groenblijvende soort is de Olijfwilg. Ook een populaire en stevige soort die prima geschikt is voor aanplant in de kustregio.

Bladverliezende bekende soorten die zeer geschikt zijn als schermboom zijn bijvoorbeeld de Amberboom en de Sierpeer. De Sierpeer heeft groene, glanzende bladeren die in de herfst verkleuren naar prachtig geel/rood. De amberboom heeft ook een prachtige herfstverkleuring.

Als leivorm is de Leilinde de meest bekende soort. Wij hebben in ons assortiment onder andere de Winterlinde en de Koningslinde. Beide bomen zijn zeer geschikt voor aanplant in de kustregio. Ook voor deze bomen geldt: zet de bomen goed vast met een leiconstructie om afbreken te voorkomen.

Jaarlijks snoeien zorgt ervoor dat schermbomen of leibomen mooi in vorm blijven.

Bij ons kun je terecht voor advies over de aanschaf van een schermboom of leiboom. Of je nu op zoek bent naar meer privacy of een haag op stam: wij adviseren je graag.