Vaccinium corymbosum Bluecrop

Deze blauwe bes Bluecrop krijgt na de bloei in mei stevige lichtblauwe bosbessen. Deze kunnen vanaf augustus worden geoogst. De Vaccinium corymbosum Bluecrop staat bij voorkeur in zure grond op een plaats in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

9.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Vaccinium corymbosum Bluecrop

Blauwe bes
Nederlandse naam

Blauwe bes

Smaak

zoet

Maat

C2

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

mei, juni

Bladkleur

groen

Bloeikleur

wit

Oogsttijd

juli, augustus

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Eindhoogte cm

150

Plantinstructies

Blauwe bes

Blauwe bessen zijn gecultiveerde bosbessen. Ze worden dan ook eigenlijk ten onrechte bosbessen genoemd. De blauwe bes is mat van kleur. Het soort Bluecrop kan geplukt worden in augustus, maar andere soorten blauwe bessen kunnen geplukt worden in de maanden juli of september. De planten zijn zelf bestuivend, maar kruisbestuiving geeft grotere bessen. Hoe groter de bessen zijn, hoe beter de smaak is. De plant groeit goed op humusrijke, zure grond. Gebruik een organische meststof zoals DCM Meststof Kleinfruit. Snoei de plant regelmatig. U kunt de plant snoeien zoals u deze hebben wilt.

Blauwe bessen zijn niet alleen erg lekker, maar ook zeer gezond. Het zoete besje zit namelijk bomvol antioxidanten. Antioxidanten zijn belangrijke stoffen voor een gezonde stofwisseling van het lichaam en zijn in alle cellen aan te treffen. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Behalve blauwe bessen bevatten pruimen en blauwe druiven veel antioxidanten. Anthocyanine, de stof die de bosbes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, anti- verouderend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten te werken. Blauwe bessen bevorderen ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt. De blauwe bes past uitstekend in deze tijd, waarin we allemaal een verantwoorde voedingskeuze willen maken.