Rubus idaeus Autumn Bliss

Deze herfstframboos Autumn Bliss is een zelf bestuivende rode framboos. Na de onopvallende bloei worden de frambozen gevormd, deze kunnen vanaf augustus worden geoogst. De Rubus idaeus Autumn Bliss staat bij voorkeur op een plaats in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

 

v.a.7.50
  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Rubus idaeus Autumn Bliss

Rode herfstframboos
Nederlandse naam

Rode herfstframboos

Smaak

zoet

Maat

C2, C5

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeikleur

wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

augustus, september, oktober

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Eindhoogte cm

200

Plantinstructies

Herfstframboos

De Autumn Bliss is een lekkere, tamelijk stevige herfstframboos. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: wilt u tweemaal per jaar kunnen oogsten, dan knipt u iedere leeg geplukte stengel weg en laat u alle nieuwe zitten. Wilt u één grote oogst in de herfst, dan knipt u eind oktober nadat de plant vruchten heeft gegeven alle takken 10 cm boven de grond weg. Bemesting: frambozen houden van humusrijke, licht zure grond en en vragen dan ook een organische meststof zoals DCM Meststof Kleinfruit. Niet gevoelig voor ziekten.

Bewaren

Bramen en frambozen lang bewaren zit er niet in, tenzij u ze invriest. Gewoon in de koelkast is het advies om ze echt niet langer dan maximaal drie dagen te bewaren. U kunt ze het beste direct opeten nadat u ze geplukt heeft. Gekneusde frambozen schimmelen snel, dus pluk ze heel voorzichtig.

Schoonmaken

Frambozen en bramen zijn tere vruchtjes. Bewaar ze altijd in de koelkast en was ze heel voorzichtig. U kunt ze namelijk niet even afspoelen onder de koude kraan want dan beschadigen de vruchtjes. Doe ze daarom voorzichtig in een vergiet die u in een grote bak met water zet. Onder het kroontje willen nog wel eens wormpjes voorkomen. Als u ze tegenkomt legt u de bramen even in zout water. Spoel ze daarna goed af en alle wormpjes zijn er uit.

Consumptie

Frambozen en bramen worden meestal zo uit het vuistje gegeten. Ze zijn zeer caloriearm en een beetje slagroom is dan ook een prima versiering voor deze lekkere vruchtjes. Toch zijn er ook heel veel culinaire mogelijkheden met bramen en frambozen. Uiteraard staan ze hartstikke mooi bij een bolletje ijs, al dan niet in combinatie met andere vruchten. Bramen- en frambozenjam zijn vrij bekend, maar ook een saus van deze vruchten laat zich prima smaken op bijvoorbeeld een vanillepudding of op ijs. Ze doen het ook goed in salades met krab- of kreeftenvlees of scampi, of in combinatie met geitenkaas of blauwschimmelkaas. Ook zijn ze uitstekend te verweken tot sauzen voor wild en gevogelte. Een heerlijke frambozentaart smaakt lekker bij een kop koffie of thee in de zomer. Of wat dacht u van een pannenkoek belegd met deze heerlijke vruchten?