Groene aanslag van mos en algen

Groene aanslag komt helaas jaarlijks terug. Vaak op plaatsen waar de zon weinig schijnt. Mede doordat het in het najaar en in de winter veel regent ontstaan deze groene algen. Groene aanslag is een verzamelnaam voor mos en natuurlijke algen. Het is belangrijk deze te verwijderen op paden en terrassen die veel worden belopen, want het kan door deze mossen en algen erg glad worden.

Het verwijderen van groene aanslag

Groene aanslag kan op verschillende manieren worden verwijderd. De hogedrukreiniger is hier één van. Het nadeel van reinigen met een hogedrukreiniger is dat de beschermlaag die op tegels en stenen zit wordt verwijderd. Hierdoor komen mossen en groene algen sneller terug. En een ander nadeel is dat je vaak de voegen uit het terras spuit, waardoor de stenen minder goed komen te liggen. Ook chloor en bleek worden wel eens gebruikt. Wij raden dit echter af! Het is namelijk zeer schadelijk voor het milieu en ook planten gaan hierdoor dood.

Algendood gebruiken

Wij adviseren gebruik te maken van algendood. Luxan Algendood kan worden toegepast ter bestrijding van groene aanslag op diverse materialen zoals tegels, paden, terrassen, muren, houtwerk, glas, grafstenen etc. Het kan eenvoudig toegepast worden met behulp van een drukspuit, gieter of door middel van borstelen.

Wij hebben Luxan Algendood in verpakkingen van 500 ml op voorraad. Dit is voldoende voor het schoonmaken van ca. 300 vierkante meter.