Rust maakt ruimte

Een kleine tuin is snel vol. Door symmetrie en rustige elementen toe te passen is de tuin snel een stuk groter. Hieronder 10 tips om jouw kleine tuin optimaal in te richten:

Zorg voor voldoende planten in de tuin Door alles te bestraten lijkt de tuin zeker niet groter. Maak gebruik van voldoende planten die goed bij elkaar passen zodat het een samenhangend geheel wordt.

Speel met diepte, lengte en breedte Een kleine tuin is vaak smal en niet zo diep. Gebruik daarom langwerpige tegels, planten en lange borders.

Geen gazon Neem geen gazon in een kleine tuin. Minder dan tien vierkante meter kost veel aan onderhoud door maaien en bemesten. Kies voor bodembedekkers!

Verticale beplanting Wanneer er weinig ruimte is kun je altijd de schutting of muur gebruiken. Plaats klimplanten of maak een groene muur met LivePanel Pack van Mobilane.

Plaats een blikvanger Plaats een boom, een mooie solitaire struik of een grote groenblijvende plant in een mooie Capi pot. De tuin wordt hierdoor rustiger en ruimer.

Groepeer potplanten In ieder hoekje of gaatje een pot neerzetten maakt het snel onrustig, groepeer potplanten. Kies ook voor dezelfde kleur potten of voor dezelfde structuur.

Kleur de achterwand Door de muur of schutting achter in de tuin donker of juist wit te schilderen wordt diepte gecreëerd.

Verhoogde border Door gebrek aan ruimte is er ook gebrek aan zitruimte. Door een verhoogde border te maken heb je meteen een paar extra zitplaatjes.

Verlichting Door planten uit te lichten met spots wordt sfeer gecreëerd waardoor de tuin echt een onderdeel wordt van jouw huis.

Niet te veel accessoires Een combinatie maken met planten en accessoires is leuk, maar niet te veel. Hierdoor wordt het snel onrustig. Zorg voor een paar leuke elementen.