Een tuin zelf ontwerpen

Ideeën opdoen op Pinterest en fantaseren over een nieuwe tuin is leuk om te doen. Maar de ideeën daadwerkelijk uitvoeren valt helaas vaak vies tegen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan de grondsoort, ligging, het maken van een lichtplan, beplantingsplan en het kiezen van de juiste materialen.

Een goede verhouding tussen groen en verharding is erg belangrijk. Voor het weet heb je een tegeltuin. Dat wil toch niemand? Wanneer de verhoudingen goed zijn, voel jij jezelf prettig in je tuin. Anders voelt de tuin koud en kil aan. Als alles goed bij elkaar past is het één duurzaam geheel, waar je jaren mee vooruit kan. Een goed begin is het halve werk. Aan jou de keuze om dit zelf te doen of te laten doen door een professionele tuinontwerper.

"Zonder een goed doordacht tuinplan wordt een tuin vaak een ratjetoe" Mark

Beplantingsplan

In het voorjaar worden in het tuincentrum massaal leuke planten gekocht die mooi staan te bloeien. Helaas zijn deze vaak halverwege, of zelfs al begin van de zomer uitgebloeid. Door het laten maken van een beplantingsplan, is er van het voorjaar tot en met het najaar altijd wat bloeiends te zien in een tuin! Door wintergroene en bladverliezende planten juist op elkaar af te stemmen, hoeft ook in de winter de tuin niet saai te zijn. Daarom is het laten maken van een beplantingsplan een goede investering. 

Een tuin laten ontwerpen

Het laten maken van een compleet tuinplan door een tuinontwerper is relatief gezien een kleine investering vanwege de levensduur van een tuin. Een goede tuinontwerper maakt een plan naar jouw smaak en wensen. Daarnaast krijg je waardevolle en praktische adviezen waar je vast nog niet over had nagedacht. Kortom, een tuinontwerper maakt van jouw tuin een droomtuin.

Hieronder een paar tuinontwerpers/landschapsarchitecten uit de regio Zeeland: