Verschillende soorten klimplanten

Er zijn veel verschillende soorten klimplanten. Groenblijvend, bladverliezend, snelgroeiend, wat langzamer groeiend, schaduw minnend of klimplanten voor in de volle zon. Maar wat is een goede klimplant voor jou? Klimplanten zijn planten met buigzame takken die zorgen voor hoogte in de tuin en vaak weinig ruimte innemen. Ze zijn onderverdeeld in 3 categorieën, namelijk:

  1. klimplanten
  2. slingerplanten
  3. leiplanten

Klimplanten

Klimplanten zijn zelf hechtende planten, die zichzelf door hechtwortels omhoog begeleiden. Wel is het belangrijk deze planten goed bij te houden door te snoeien, zodat ze niet over kozijnen of ramen gaan groeien. Hierop zijn ze lastig te verwijderen. Klimop(hedera) is groenblijvend. Hierdoor kunnen hekwerken helemaal vol groeien zonder dat je de planten hoeft aan te binden.
Mooie klimplanten zijn:

Check ons volledige assortiment klimplanten

Slingerplanten

Clematissen zijn echte slingerplanten. Door de stengels te slingeren rond een klimrek of plant, begeleiden deze planten zichzelf omhoog. Slingerplanten hebben dus altijd steun nodig van bijvoorbeeld een klimrek of door een draadset. Mooie slingerplanten zijn:

Check ons volledige assortiment klimplanten

klimplanten

Leiplanten

Leiplanten hebben altijd steun en begeleiding nodig door middel van draden, een klimrek of pergola. Gebruik hiervoor altijd bindbuis. Dit zorgt ervoor dat de takken van de leiplanten niet beschadigen. Wanneer de leiplanten niet op tijd zijn aangebonden bestaat de kans dat een tak afbreekt. Mooie leiplanten zijn:

Check ons volledige assortiment klimplanten