Wat is een zelfbestuivende boom

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor meer bijen in de tuin. Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen. Hieronder een aantal fruitbomen die zelfbestuivend zijn:

Kruisbestuiving

Er zijn soorten die kruisbestuiving nodig hebben. Bij kruisbestuiving komt het stuifmeel van de ene bloem terecht op de stempel van een bloem van een andere boom. Om veel fruit aan de boom te krijgen moeten dus veel bloemen bestoven worden. Niet alle fruitbomen kunnen elkaar bestuiven. Bekijk onze bestuivingslijsten Om te zien welke bomen elkaar bestuiven.

“Zoekt je een fruitsoort of een maat die niet op onze site staat? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.” Martin

Fruitbomen planten

Fruit kun je net als andere planten jaarrond planten, behalve wanneer het vriest. Vanaf november kunnen fruitbomen uit de volle grond met kale wortels geplant worden. Dit kan tot en met maart zo lang de voorraad strekt. Het aanbod is dan behoorlijk breed. Stuur ons een aanvraag met de fruitboom die je zoekt. Bekijk ook ons standaard assortiment met fruitbomen in pot.