Koningsdag zijn wij geopend van 10 tot 16 uur

Wij zijn op zaterdag 27 april geopend van 10 tot 16 uur.

 

Kom langs en profiteer van exclusieve koningsdag acties (alleen op ons groencentrum).

Koningsdag

Prunus cerasus Morel

De Morel is een lekkere zure kers, ook wel kriek genoemd. Na de bloei in april worden de kersen gevormd die vanaf augustus geoogst kunnen worden. De Prunus cerasus Morel staat graag op een plaats in de zon.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras.

v.a.20.95
  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Prunus cerasus Morel

Zure kers
Nederlandse naam

Zure kers

Smaak

zuur

Maat

Laagstam container, Hoogstam container

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

april

Bloeikleur

wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

juli, augustus

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Plantinstructies

Zure kers

De Morel is een lekkere zure kers. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen. Bemesting: in februari en in de herfst DCM Meststof Kleinfruit geven. Draagt op eenjarige twijgen, zodat vervangingssnoei op latere leeftijd noodzakelijk is.

Bewaren

Kersen bewaart u het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkomt u kneuzingen en u voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij u toch geen dagen in de koelkast?

Schoonmaken

Hoe maakt u kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkomt u dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als u de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kunt u een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen.

Consumptie

Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ‘s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ‘s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kunt u kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt.

Voedingswaarde

Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C. En, u en uw kinderen eten net zo graag kersen als drop. Dan is de keuze niet moeilijk toch?