Pyrus communis Gieser Wildeman

De Gieser Wildeman is een bekende kleine stoofpeer. Na de bloei in april worden de peren gevormd die vanaf september geplukt kunnen worden. Voor een goede oogst is het belangrijk dat er een andere perensoort (Bv. Pyrus communis Conference) in de buurt staat voor de bestuiving. De Pyrus communis Gieser Wildeman staat graag in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras.

v.a.20.95
  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Pyrus communis Gieser Wildeman

Stoofpeer
Nederlandse naam

Stoofpeer

Smaak

zoet

Maat

Laagstam container, Halfstam container, Wondertree container, Hoogstam 10/12 container

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

mei

Bloeikleur

wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

september, oktober

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Plantinstructies

Stoofpeer

De Gieser Wildeman is een zeer gewaardeerde, rood kokende stoofpeer. Bestuiving: zelfbestuiving. Snoeien: in de winter of net na de bloei. Knip verticale takken (zgn. loten) weg. In de beginjaren is horizontaal buigen van vruchtdragende takken noodzakelijk. Bemesting: in de herfst DCM Meststof Groenten en Fruit. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Zeer geschikt als leiboom.

Bewaren

Peren kunt u het beste koel, donker en droog bewaren. Ze zijn gevoelig voor kneuzingen en plekjes, dus behandel ze met zorg. Over de houdbaarheid valt weinig zeggen omdat dit sterk afhankelijk is van de rijpheid van de vrucht. De rijpheid van de peer kunt u controleren door het vruchtvlees naast het steeltje voorzichtig in te drukken. Bij rijpe peren geeft het vruchtvlees dan iets mee. Let op, vooral de zomerrassen rijpen erg snel door.

Schoonmaken

Peren moeten voor gebruik altijd even gewassen worden.

Consumptie

Stoofpeertjes moet u zoals de naam al zegt stoven. Deze gestoofde peertjes smaken heerlijk met vlees, kip of kaas.

Voedingswaarde

Peren bevatten de minste fruitzuren. Daardoor zijn ze aanmerkelijk zoeter dan appelen. Peren zijn erg gezond en door het hoge gehalte aan kalk, kalium en fosfor werken ze vocht- en vet afdrijvend. Goed voor de lijn!