Wat is groene aanslag

Groene aanslag zijn organismes en is een verzamelnaam voor mossen en natuurlijke algen. Deze hechten zich aan onder andere terrastegels, muren, houtwerk en potten. Groene aanslag komt helaas jaarlijks terug. Vaak op plaatsen waar de zon weinig schijnt. Mede doordat het in het najaar en in de winter veel regent ontstaan deze groene algen en mossen. Het is belangrijk deze te verwijderen op paden en terrassen die veel wordt belopen, want het kan door deze mossen en algen erg glad worden.

Wanneer groene aanslag verwijden

Het voorjaar is een ideale periode om groene aanslag te verwijderen. De temperaturen stijgen en het wordt weer langer licht. In november heeft het weinig zin omdat het in deze periode juist donkerder worden en het meer gaat regenen.

 

Het verwijderen van groene aanslag

Groene aanslag kan op verschillende manieren worden verwijderd. De hogedrukreiniger is hier één van. Het nadeel hiervan is dat de beschermlaag die op de tegels en stenen zit wordt verwijderd. Hierdoor komen mossen en groene algen sneller terug. Ook chloor en bleek worden wel eens gebruikt. Wij raden dit echter af! Het is namelijk zeer schadelijk voor het milieu en ook planten gaan hierdoor dood. Wij adviseren het gebruik van algendood op de voorgeschreven hoeveelheid en uiteraard gewoon met warm water en een X-bezem.

Dimaxx Ultra tegen groene aanslag
Dimaxx Ultra is zeer geconcentreerd en bestemd voor de bestrijding van groene aanslag (wieren of algen) op (grind)tegels, grafzerken, muren, daken, hout, kunststof, glas en andere materialen. Je kunt dit middel gebruiken door te spuiten of te gieten.