Zorg voor bloemen in de tuin

Wilt u meer vlinders in de tuin? Dan is het belangrijk om de juiste planten uit te kiezen. Vlinders komen graag in een tuin met bloemen, want in bloemen zit nectar. Nectar is een zoete stof waar vlinders, maar ook bijen en andere insecten, hun voedsel uit halen. Het is belangrijk dat u van het vroege voorjaar tot het late najaar bloeiende bloemen in uw tuin heeft. Zo is er wat te vinden voor de voorjaars- én de najaarsvlinders.

"Zorg voor bloeiende planten in de tuin van het vroege voorjaar tot het late najaar" Mark

Warmte en variatie

Vlinders houden van warmte. Ze hebben zon nodig om te kunnen vliegen en zoeken graag naar zonnige plekjes in de tuin. Het is daarom belangrijk om vlinderlokkende planten op een zonnige plek en liefst uit de wind te plaatsen. Daarnaast houden vlinders ook van variatie. Zorg dus voor voldoende afwisseling van planten.

Het begint bij de rups

Om vlinders te lokken is het natuurlijk belangrijk om ook de rupsen een goed aanbod te bieden in de tuin. Rupsen eten van zogenaamde waardplanten. Dit zijn planten zoals klaver, brandnetel en koolsoorten. Ook in een vlinderstruik vindt een rups zijn voedsel.

De Vlinderstichting

De Vlinderstichting is een organisatie de zich sterk maakt voor het behoud en herstel van vlinders in Nederland en Europa. Check de website van de Vlinderstichting voor meer informatie over hoe u in actie kunt komen voor vlinders.