Kwaliteit tuingereedschap

Als je tuingereedschap gaat kopen hoef je niet op veel dingen te letten. Naast het budget hoef je alleen te kijken naar de kwaliteit van het gereedschap. Het moet uiteraard tegen een stootje kunnen en als het een keer buiten ligt als het regent moet het ook niet direct wegrotten. Dat wil niet zeggen dat goedkoop gereedschap altijd slecht is, maar vaak is het wat duurdere tuingereedschap op de lange termijn beter en dus duurzamer.

Tuingereedschap onderhouden

Wanneer je goed gereedschap aanschaft kan het een leven lang mee. Uiteraard is dat afhankelijk van hoe je het gebruikt. Wanneer er goed voor het gereedschap gezorgd wordt, gaat het langer mee en werkt het beter. Maak altijd na gebruik het gereedschap schoon. Hierdoor is de kans kleiner dat er schimmels en ziekten worden verspreid en zal het gereedschap minder snel gaan roesten. In de wintermaanden kun je het gereedschap oliën. Olie stoot water af en voorkomt dus dat het gaat roesten.

 

Goed gereedschap is het halve werk

Basis tuingereedschap

Tuinieren kan net als gitaarspelen, sporten of fietsen ontspannend zijn. Uiteraard wordt het met de benodigde oefening makkelijker, al doende leert men. Ook kan in de tuin werken goed zijn voor je mentale welzijn en gezondheid. Dit komt doordat je lekker actief bezig bent in de buitenlucht en die mobiele telefoon even met rust laat. Maar uiteraard wil je geen rugklachten of zere knieën oplopen na een middagje in de tuin werken. Dit is te voorkomen met goed gereedschap. We hebben hieronder een lijstje gemaakt met de 20 handigste tuingereedschappen:

 

 1. Bezem – Bezem voor buiten rood/zwart compleet
 2. Snoeischaar – Snoeischaar felco 2
 3. Spade – Spade Spear & Jackson Sovereign
 4. Bladhark – Bladhark nylon compleet
 5. Schop –  bats grijs gehard 100cm
 6. Hak – Gesmede Tophak 16cm compleet
 7. Gieter – Gieter 10L
 8. Spitvork – Dutch Garden Spitvork
 9. Cultivator – Tuinkrabber 3t verzinkt compleet
 10. Hark – Tuinhark zwaar 12 tanden compleet
 11. Heggenschaar – Heggenschaar rechte snede Premium houten handvat 51cm
 12. Handkrabbertje
 13. Handharkje
 14. Wied vork handmodel
 15. Plantschepje
 16. Handvoegkrabber
 17. Stoffer en blik
 18. Handschoenen
 19. Knie/zitkussen
 20. Flexibelle kuip zwart 26L

+ Graskantensteker als je een gazon hebt