Verschillende soorten klimplanten

Klimplanten zijn planten met buigzame takken die zorgen voor hoogte in de tuin. Ze zijn onder te verdelen in 3 categorieën, namelijk klimplanten, slingerplanten en leiplanten.

Klimplanten

Klimplanten zijn zelf hechtende planten, die zichzelf door hechtwortels omhoog begeleiden. Wel is het belangrijk deze planten goed bij te houden zodat ze niet over kozijnen of ramen gaan groeien. Hierop zijn ze lastig te verwijderen. Er zijn veel soorten klimplanten, bijvoorbeeld met bloemen, groenblijvende soorten en soorten die geschikt zijn voor in de zon of juist in de schaduw. Mooie klimplanten zijn:

Check ons volledige assortiment klimplanten

Klimplant

Slingerplanten

Clematissen zijn echte slingerplanten. Door de stengels slingerend rond een klimrek of plant te slinger/groeien begeleiden deze planten zichzelf omhoog. Slingerplanten hebben dus altijd steun nodig van bijvoorbeeld een klimrek of draden. Mooie slingerplanten zijn:

Check ons volledige assortiment klimplanten

Leiplanten

Leiplanten hebben altijd steun en begeleiding nodig door middel van draden, een klimrek of pergola. Gebruik hiervoor altijd bindbuis. Dit zorgt ervoor dat de takken van de leiplanten niet beschadigen. Wanneer de leiplanten niet op tijd zijn aangebonden bestaat de kans dat een tak afbreekt. Mooie leiplanten zijn:

Check ons volledige assortiment klimplanten