Wanneer strooi je kalk

Bekalk het gazon en de siertuin minimaal 1 keer per jaar. De beste periode om kalk te strooien is in de winter: januari, februari en maart zijn de beste maanden. Gebruik hiervoor DCM Groenkalk. Na circa 4 tot 6 weken kun je gaan bemesten met een DCM organische meststof. Door de kalk te strooien, kunnen de voedingsstoffen van de meststoffen veel beter opgenomen worden en zal mos en onkruid minder kans krijgen. Lees ook onze blog gazonverzorging voor het hele jaar.

“Wie weet wordt jouw gazon zo wel groener dan dat van de buurman’’ Mark

Wat doet kalk

Aucuba, buxus, clematis, lavandula, syringa en taxus zijn enkele populaire kalkminnende planten. Kalk is geen meststof, maar wel zorgt kalk ervoor dat planten en het gazon voedingsstoffen kunnen opnemen. Zie het als een soort van voorgerecht. Bij een gazon zorgt kalk ervoor dat het gras sterk is. En zo is het gazon ook bestand tegen een stootje zoals extreme weersomstandigheden, spelende kinderen of huisdieren. En wie weet wordt jouw gazon zo wel groener dan dat van de buurman…..
Wat doet DCM Groenkalk nog meer:

  • verhoogt snel en veilig de pH van de bodem
  • activeert het aanwezige bodemleven
  • bevat 15% magnesium voor een diepgroene bladkleur
  • is een gemakkelijk strooibare en goed oplosbare korrel

 

Hoeveel kalk heb je nodig?

DCM Groenkalk is een unieke snelwerkende en langdurig werkende kalk. Ons advies is om circa 1 tot 1,5 kg per 10 m² te strooien. In de moestuin kun je het beste DCM Zeewierkalk gebruiken. Hiervoor adviseren wij 0,8 – 1,2 kg per 10 m2.