Een tuin zelf ontwerpen

Ideeën opdoen op internet en fantaseren over een nieuwe tuin is leuk om te doen. Maar de ideeën daadwerkelijk uitvoeren valt helaas vaak vies tegen. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Onder andere het maken van een lichtplan, beplantingsplan en het kiezen van de juiste materialen.

Een goede verhouding tussen ‘harde’ materialen en zachte materialen zoals het groen is erg belangrijk. Wanneer deze verhouding goed is, voelt u zichzelf prettig in uw tuin. Anders voelt de tuin koud en kil aan. Als alles goed bij elkaar past is het één geheel, waar u jaren mee vooruit kan. Aan u de keuze om dit zelf te doen of te laten doen door een professionele tuinontwerper.

"Zonder een goed doordacht tuinplan wordt een tuin vaak een ratjetoe" Mark

Beplantingsplan

In het voorjaar worden in het tuincentrum massaal leuke planten gekocht die mooi staan te bloeien. Helaas zijn deze vaak halverwege, of zelfs al begin van de zomer uitgebloeid. Door het laten maken van een beplantingsplan, is er van het voorjaar tot en met het najaar altijd wat bloeiends te zien in een tuin! Door wintergroene en bladverliezende planten juist op elkaar af te stemmen, hoeft ook in de winter de tuin niet saai te zijn. Daarom is het laten maken van een beplantingsplan een goede investering.

 

Een tuin laten ontwerpen

Het laten maken van een compleet tuinplan door een tuinontwerper is relatief gezien een kleine investering vanwege de levensduur van een tuin. Een goede tuinontwerper maakt een plan naar uw smaak en wensen. Daarnaast krijgt u waardevolle en praktische adviezen waar u vast nog niet over had nagedacht. Kortom, een tuinontwerper maakt van uw tuin uw droomtuin.

Hieronder een paar tuinontwerpers/landschapsarchitecten uit de regio Zeeland: