Kwaliteitspotgronden

Een goede potgrond moet luchtig en goed waterdoorlatend zijn, maar moet tegelijkertijd ook voldoende water kunnen vasthouden. Een soepele, veerkrachtige structuur is daarom heel belangrijk. Dankzij de juiste verhoudingen wit- en zwartveen behouden de potgronden van DCM hun veerkrachtigheid, krimpen ze niet en zorgen ze ervoor dat planten snel water en meststoffen kunnen opnemen. Hierdoor onderscheiden kwaliteitspotgronden zich van goedkope potgrond.

Verschillende soorten potgrond

De potgronden van DCM bevatten een mix aan hoogkwalitatieve natuurlijke grondstoffen die per specifieke toepassing een andere samenstelling hebben. Hiervoor worden 100% natuurlijke grondstoffen gebruikt zoals kokosvezel, perliet, lava en klei. Hierdoor ontstaat een potgrond die perfect in balans is met een goede vochthuishouding, luchtverdeling en de planten tot 150 dagen organische bemest. Hieronder kwaliteitspotgronden die je bij ons kunt vinden:

DCM Potgrond Geraniums & Bloeiende planten

Potgrond voor het inpotten van allerlei eenjarige planten zoals geranium, petunia, viooltje, vlijtig liesje, lobelia, bidens en bacopa. Het extra toegevoegde fosfor zorgt voor een rijke en mooie bloemenpracht. De toegevoegde klei houdt water en voedingsstoffen vast en geeft deze geleidelijk aan vrij. Zo wordt een optimale groei en bloei verzekerd. Toepasbaar in de bio tuin.

DCM Potgrond Groenten & Kruiden

Aangepaste samenstelling voor het kweken van groenten en kruiden in potten of in m²-bakken. Het toegevoegde lavameel is rijk aan natuurlijke mineralen en sporenelementen en vormt zo een bron van plantenvitamines voor sterke en gezonde planten met een goede oogst. Daarnaast wordt het bodemleven verrijkt door de toegevoegde compost. Een actief bodemleven is belangrijk voor de goede groei van planten. Schorscompost maakt de potgrond extra luchtig en houdt water optimaal vast. Ideaal voor een goede groei. Toepasbaar in de bio tuin.

DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane Planten

Potgrond met kokosvezel en klei voor het inpotten van terrasplanten zoals datura, oleander, abutilon, laurier en lavendel. Het extra toegevoegde fosfor zorgt voor een rijke en mooie bloemenpracht. De toegevoegde klei houdt water en voedingsstoffen vast en geeft deze geleidelijk aan vrij. Zo wordt een optimale groei en bloei verzekerd. De toegevoegde kokosvezel en houtvezel zorgen voor een luchtige en langdurige vezelstructuur. Hierdoor wordt water gelijkmatig verdeeld en beter vastgehouden. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de bio tuin.

DCM Potgrond Huis & Tuin

Deze potgrond kan dankzij zijn evenwichtige samenstelling zowel binnen als buiten gebruikt worden voor het in- en verpotten van allerlei planten. Bevat voldoende plantenvoeding voor 100 dagen. Toepasbaar in de bio tuin.

DCM Potgrond Heide, Azalea, Hortensia & alle Zuurminnende planten

Potgrond met natuurlijke lage zuurtegraad (pH) ideaal voor zuurminnende planten zoals heide, azalea, rododendron, skimmia, blauwe hortensia, pieris, camelia, pernettya, calluna, gaultheria en vele planten van Japanse oorsprong. De toevoeging van ijzer zorgt voor een diepgroene kleur van de bladeren. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de bio tuin.

DCM Potgrond Rozen & Bloemen

Potgrond met aangepaste samenstelling en bemesting voor alle rozen en bloemen in pot. Het extra toegevoegde fosfor zorgt voor een rijke en mooie bloemenpracht. De toegevoegde lava en houtvezel zorgen voor een luchtige structuur waardoor het gietwater gelijkmatig verdeeld wordt, wat zorgt voor gezonde planten. De toevoeging van ijzer zorgt voor een diepgroene kleur van de bladeren. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de bio tuin.

“Per specifieke toepassing heeft DCM een andere samenstelling grondstoffen voor een optimaal resultaat.” Mark

DCM Potgrond Zaaien & Stekken

Zorgvuldig uitgezeefde potgrond met een fijne structuur voor een gelijkmatige opkomst van kiemplantjes en een goede inworteling van stekken. Bevat een aangepaste voeding om de begingroei te ondersteunen. Perliet en lava zorgen voor een luchtige voedingsbodem en een gelijkmatige verdeling en optimale afvoer van het gietwater. De toevoeging van sporenelementen, een bron van belangrijke plantenvitamines, zorgt voor sterke en gezonde planten. Toepasbaar in de bio tuin.

DCM Kwekerspotgrond

Voor eenjarige planten, groenten en kruiden en kamerplanten. Kokosvezel zorgt voor een luchtige en langdurige vezelstructuur, waardoor water gelijkmatig verdeeld wordt. Perliet zorgt dan weer voor een luchtige voedingsbodem met een optimale afvoer van water. Het toegevoegde lavameel is rijk aan natuurlijke mineralen en sporenelementen en vormt een bron van plantenvitamines voor sterke en gezonde planten. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de bio tuin.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is altijd een essentieel onderdeel geweest van de bedrijfsfilosofie van DCM. Verpakkingen worden gemaakt van 80% gerecycled plastic én 100% recyclebaar. De veensoorten die ze gebruiken zijn afkomstig uit duurzame veenwinning en geschikt voor de biologische tuin. Daarnaast is DCM een gecertificeerd CO2-neutraal bedrijf. Dat wil zeggen dat ze zoveel mogelijk de CO2-uitstoot van de productiefabriek verminderen, en de resterende CO2-uitstoot compenseren met klimaatbeschermingsprojecten. Wil jij ook duurzamer tuinieren kies dan voor turfvrije potgrond:

DCM Potgrond Turfvrij

DCM Potgrond turfvrij bevat een uitgekiende mix aan turfvrije grondstoffen. Met organische voeding tot 150 dagen. Geschikt voor eenjarige planten, groenten en kruiden. Toepasbaar in de bio tuin.

Hoe ideaal verpotten?

  1. Bedek de bodem van de pot met een laag DCM hydrokorrels. Deze korrels zorgen ervoor dat de drainage gaten onderin de pot open blijven en voor een optimale lucht en waterhuishouding.
  2. Vul de pot gedeeltelijk met een DCM kwaliteitspotgrond en laat voldoende ruimte voor de kluit van de plant.
  3. Haal de plant uit de oude pot of teelt pot. Verwijder bij oude planten zoveel mogelijk oude potgrond/hydrokorrels.
  4. Plaats de plant in de nieuwe pot en vul verder aan met potgrond. Vul de pot niet tot de rand aan. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm over. Druk de potgrond goed aan.
  5. Geef de plant dan voldoende water zodat de potgrond en de kluit van de plant goed vochtig zijn.

Tip: Na 100 tot 150 dagen is de voeding uit de potgrond opgenomen door de plant. Geef dan regelmatig vloeibare meststof. Bijvoorbeeld DCM Vloeibare Meststof Huis & Tuin.