Een jonge boom ondersteunen

Een jonge boom of een roos op stam heeft na aanplant steun nodig. De kluit/het wortelgestel is nog niet in verhouding tot de kroon van de boom. Bij storm zullen ze anders scheef waaien, of erger nog, afbreken. Om dit te voorkomen is een boompaal een must. Plaats boompalen in de richting waar de meeste wind vandaan komt. Hierdoor is kans op schade het kleinst. Gebruik bij voorkeur 2 palen per boom. Lees meer over het plaatsen van een boompaal in onze blog boompaal plaatsten.

Klimplanten begeleiden

Om klimplanten goed te laten groeien, hebben ze iets nodig om tegen aan te klimmen. Denk aan een klimplantenrek, rozenboog of een pergola. Er zijn veel handige materialen die je hier goed voor kunt gebruiken. Wat je nodig hebt voor klimplanten kun je lezen in onze blog. Ook is het belangrijk om ze goed te begeleiden. Hiervoor hebben we verschillende materialen in onze winkel zoals bindbuis, takkengeleider en bindtouw.

Plantsteunen

Sommige vaste planten en heesters bloeien zo rijk dat ze topzwaar worden. De kans bestaat dat de bloemen door de wind omvallen of afbreken. Daarom kunnen ze wel wat extra ondersteuning gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ze te ondersteunen, zoals Peacock plantsteunen. Peacock heeft verschillende producten om planten optimaal te ondersteunen. Plaats het groeiraster vroeg in het voorjaar zoals bij pluktuinen of plaats een plantsteun wanneer het nodig is.

Deze planten kunnen wel wat steun gebruiken

Een aantal vaste planten worden in het voorjaar terug gesnoeid en groeien binnen enkele maanden uit tot mooie volle planten. Deze planten kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken: