Slakken bestrijden

Slakken kunnen behoorlijk wat schade aanrichten in de tuin. Vooral naaktslakken vormen een grote plaag. Het is afhankelijk van het weer hoeveel slakken er zijn. Bij een warme vochtige zomer is de kans op slakken groter dan in een droge zomer.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om slakken te bestrijden.

  • Slakkenkorrels voorkomen slakkenvraat van huisjesslakken en naaktslakken aan planten. De korrels op natuurlijke basis kunnen worden toegepast in een omgeving waar kinderen en huisdieren aanwezig zijn. U kunt bij ons slakkenkorrels kopen van DCM Bio Anti-Slak en van Luxan Metarex-M Slakkenkorrel
  • Luxan Slakkenval is geschikt om zowel huisjesslakken als naaktslakken mee te vangen. De val kan eenvoudig worden gevuld met bier of een andere lokstof die slakken aantrekt. De val kan geleegd worden en vervolgens opnieuw worden gebruikt.
  • DCM Cacaodoppen zorgen ervoor dat katten, slakken en onkruid wegblijven. Strooi een dikke laag van 5 – 8cm voor het gewenste resultaat.
"Slakken kunt u voorkomen door het planten van beplanting die ze niet lusten" Mark

Maak het slakken niet makkelijk

Slakken in uw tuin kunt u ook voorkomen door het planten van beplanting die ze niet lusten. Slakken houden niet van geurende planten zoals bijvoorbeeld bieslook en kattenkruid. Hieronder vindt u een lijstje met planten die slakken niet lekker vinden: