Kwaliteitspotgronden

De potgronden van DCM bevatten een uitgekiende mix aan hoog kwalitatieve natuurlijke grondstoffen die per specifieke toepassing een andere samenstelling hebben. Hiervoor worden hernieuwbare grondstoffen zoals kokosvezel, perliet, lava en klei gebruikt. Dankzij de juiste verhoudingen wit- en zwartveen behoudt de potgrond zijn veerkrachtigheid, krimpt hij niet en zorgt hij ervoor dat planten snel water en meststoffen kunnen opnemen. Deze hoogwaardige veensoorten zijn afkomstig uit duurzame veenwinning. Hierdoor ontstaat een potgrond die perfect in balans is met een goede vochthuishouding, luchtverdeling en organische mest voor meer dan 100 dagen. De verpakkingen van de volledige potgrondlijn zijn gemaakt van 80% gerecycleerde plastic én zijn 100% recycleerbaar.
Hieronder het assortiment kwaliteitspotgronden die u bij ons kunt vinden:

DCM POTGROND TERRASPLANTEN & MEDITERRANE PLANTEN

Potgrond met kokosvezel en klei voor het inpotten van terrasplanten zoals datura, oleander, abutilon, laurier en lavendel. Het extra toegevoegde fosfor zorgt voor een rijke en mooie bloemenpracht. De toegevoegde klei houdt water en voedingsstoffen vast en geeft deze geleidelijk vrij. Zo wordt een optimale groei en bloei verzekerd. De toegevoegde kokosvezel en houtvezel zorgen voor een luchtige en langdurige vezelstructuur. Hierdoor wordt water gelijkmatig verdeeld en beter vastgehouden. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de biotuin.

de potgronden van DCM zijn van hoge kwaliteit en met 100% natuurlijke grondstoffen Bart

DCM POTGROND HEIDE, AZALEA, HORTENSIA & ALLE ZUURMINNENDE PLANTEN

Potgrond met natuurlijke lage zuurtegraad (pH) ideaal voor zuurminnende planten zoals heide, azalea, rododendron, skimmia, blauwe hortensia, pieris, camelia, pernettya, calluna, gaultheria en vele planten van Japanse oorsprong. De toevoeging van ijzer zorgt voor een diepgroene kleur van de bladeren. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de biotuin.

DCM POTGROND GROENTEN EN KRUIDEN

Aangepaste samenstelling voor het kweken van groenten en kruiden in potten of in m²-bakken. Het toegevoegde lavameel is rijk aan natuurlijke mineralen en sporenelementen en vormt zo een bron van plantenvitamines voor sterke en gezonde planten met een goede oogst. Daarnaast wordt het bodemleven verrijkt door de toegevoegde compost. Een actief bodemleven is belangrijk voor de goede groei van planten. Schorscompost maakt de potgrond extra luchtig en houdt water optimaal vast, ideaal voor een goede groei. Toepasbaar in de biotuin.

DCM POTGROND ZAAIEN & STEKKEN

Zorgvuldig uitgezeefde potgrond met een fijne structuur voor een gelijkmatige opkomst van kiemplantjes en een goede doorworteling van stekken. Bevat een aangepaste voeding om de begingroei te ondersteunen. Perliet en lava zorgen voor een luchtige voedingsbodem en een gelijkmatige verdeling en optimale afvoer van het gietwater. De toevoeging van sporenelementen, een bron van belangrijke plantenvitamines, zorgt voor sterke en gezonde planten. Toepasbaar in de biotuin.

DCM KWEKERSPOTGROND

Voor eenjarige planten, groenten en kruiden en kamerplanten. Kokosvezel zorgt voor een luchtige en langdurige vezelstructuur, waardoor water gelijkmatig verdeeld wordt. Perliet zorgt dan weer voor een luchtige voedingsbodem met een optimale afvoer van water. Het toegevoegde lavameel is rijk aan natuurlijke mineralen en sporenelementen en vormt een bron van plantenvitamines voor sterke en gezonde planten. Met organische voeding tot 150 dagen. Toepasbaar in de biotuin.

DCM Universele potgrond

Een gebruiksklare kwaliteitspotgrond voor alle binnen- en buitenplanten voor het opvullen van potten, bloembakken en schalen. Is RHP gekeurd, organisch bemest voor 100 dagen en zorgt voor continue groei en bloei.

DCM Hydrokorrels

Gebakken en gewassen korrels van zuivere klei die veilig zijn voor de planten. Geschikt voor hydrocultuur, als afdekmateriaal of om onderaan in potten de drainage te verbeteren. Maakt grote potten ook minder zwaar. Toepasbaar in de biotuin.