Verzorgingstips perkplanten

Perkplanten zijn eenjarige planten die geplant kunnen worden in bloembakken of in de borders tussen de vaste planten. Perkplanten worden hiervoor speciaal gekweekt. Wij maken gebruik van een kweker die met liefde en passie hoogwaardige perkplanten aflevert. Om de planten in topconditie te houden hebben ze wel wat extra verzorging nodig. Hieronder een aantal verzorgingstips.

 • Plant de perkplanten in hoogwaardige potgrond van DCM

DCM Potgrond Huis & Tuin DCM Potgrond Huis & Tuin is geschikt voor het opvullen van uw plantenbakken en potten in huis en tuin. Het bevat voeding voor tenminste 100 dagen en lava voor een luchtige structuur.

DCM Potgrond universeel DCM Potgrond Universeel is een kwaliteitspotgrond die geschikt is voor alle binnen- en buitenplanten in pot. Het bevat voedingsstoffen voor 100 dagen.

Doe DCM Hydrokorrels onder in de pot. Hydrokorrels nemen veel water op en laten het langzaam vrij waardoor de potgrond minder snel uitdroogt.

 • Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen
  Zodra de uitgebloeide bloemen zijn verwijderd stopt de plant al haar energie in de nieuwe bloemen.
 • Bemest met DCM Vloeibare mest
  De voeding die de perkplanten nodig hebben om goed te kunnen groeien halen ze uit de grond. In DCM Potgrond zit de basisvoeding voor de eerste 100 dagen. Daarna is het belangrijk om bij te mesten. DCM Vloeibare meststof Huis & Tuin
 • Geef water
  Perkgoed heeft veel water nodig. Controleer dus regelmatig of de planten niet te droog staan.
 • Zet de zomerbloeiers in het zonnetje
  Perkplanten staan graag op een zonnige plek in de tuin. Er zijn een paar soorten die het ook goed doen in de schaduw. Dit zijn Begonia, Vlijtig liesje en Nicotiana.

Uitgelicht