1. Elaeagnus ebbingei ‘Compact’

Olijfwilg is een snelgroeiende wintergroene haagplant. Het blad is groengrijs van kleur met een grijswitte onderkant. De olijfwilg is zeer goed bestand tegen de zoute zeewind en daarom geschikt om te gebruiken aan de Zeeuwse kust. Dit soort heeft een compacte groeiwijze waardoor hij beter vertakt en minder hoog wordt dan de gewone Elaeagnus ebbingei. De Elaeagnus ebbingei Compact doet het prima op zonnige en schaduwrijke standplaatsen.

2. Fagus sylvatica

Groene Beuk is een bladhoudende plant, die geschikt is om een haag mee te vormen. In de winter blijft het verdorde, ovaal glanzend blad met een golvende bladrand blad aan de plant hangen. Voor een goed resultaat adviseren we om deze haagplant aan te planten met DCM Vivimus Universeel. Snoei de Fagus sylvatica in de maanden juni en september voor een mooie dichte haag.

3. Euonymus jap. ‘Green Spire’

De kardinaalsmuts Green Spire wordt gebruikt als wintergroene haagplant en voor het creƫren van bolvormen. Dit soort lijkt, met zijn kleine donkergroene compacte blaadjes, veel op de buxus en wordt vaak als vervanger gebruikt. De Euonymus japonicus Green Spire is niet gevoelig voor de Buxusmot of Buxusschimmel en heeft geen voorkeur voor een standplaats in zon of schaduw.

4. Ligustrum ovalifolium

Haagliguster is een snelgroeiende wintergroene haagplant. Bij veel vorst kan hij wel wat blad laten vallen. In juli bloeit de liguster met witte bloemetjes, waarna er zwarte besjes worden gevormd. Snoei de Ligustrum ovalifolium tweemaal per jaar. Ligustrum ovalifolium kom je overal tegen in Zeeland. Deze haag staat graag op een plaats in de zon of halfschaduw.

5. Prunus lusitanica ‘Angustifolia’

De Portugese laurier is een wintergroene plant die met zijn compacte groei erg geschikt is voor hagen en het creƫren van bolvormen. Het blad is glanzend groen en kleiner dan het blad van de gewone laurierkers. De twijgen zijn rood van kleur. In mei-juni bloeit de Portugese laurier met witte bloemen, vervolgens ontstaan de zwarte bessen. Snoei de Prunus lusitanica Angustifolia in juni en september voor een mooi resultaat. Bij voorkeur staat hij op een plaats in de zon of halfschaduw.

6. Carpinus betulus

De haagbeuk is een bladverliezende haagplant met een gemiddelde groeisnelheid. Carpinus betulus kun je herkennen aan ruw, diep generfd blad met een gezaagde bladrand. Hij groeit goed op de Zeeuwse klei en heeft geen specifieke voorkeur voor een standplaats. Snoei de haagbeuk in juni en september voor een mooie dichte haag.

7. Taxus baccata

Venijnboom is een wintergroene conifeer die bekend staat als haagplant. Door de compacte, langzame groei wordt de taxus ook gebruikt voor het kweken van bolvormen. Snoei de taxus tweemaal per jaar voor een mooi resultaat. Bij aanplant in vochtige kleigrond adviseren wij om de grond goed te draineren. Taxus baccata staat graag in de halfschaduw maar doet het ook prima in de zon.

8. Cupressocyparis leylandii

De haagconifeer is een snelgroeiende, wintergroene conifeer die met name geschikt is voor hogere hagen. Snoei de haagconifeer twee maal per jaar voor een mooie, dichte haag. De Cupressocyparis leylandii heeft geen specifieke voorkeur voor een standplaats, echter zal hij het wel minder goed doen op een te vochtige plaats.

9. Zeeuwse haag

Deze mix bestaat uit meerdere bladverliezende haagsoorten: 40% uit meidoorn, 20% uit sleedoorn en 20% uit veldesdoorn. Verder wordt deze haag gemengd met hondsroos, egelantier, vlier, gelderse roos en ribes. Deze struiken groeien vrij gelijkmatig en bloeien afwisselend.
De bos bevat planten met kale wortel, daarom is dit product leverbaar in de periode november tot en met ca. maart.

10. Prunus l. ‘Rotundifolia’

De laurierkers Rotundifolia is een wintergroene haagplant met grote bladeren. Het is een snelle groeier en daarom zeer geschikt voor hogere hagen. Snoei de laurierkers in juni en september voor een strakke haag. De Prunus laurocerasus Rotundifolia staat graag in de zon of halfschaduw.