Zeeuwse haag

Wanneer u door de binnenwegen van Zeeland rijdt komt u ze regelmatig tegen: de Zeeuwse haag. Deze hagen worden veel toegepast buiten de bebouwde kom. Maar ook binnen de bebouwde kom komt de Zeeuwse haag prima tot zijn recht.

Ecologische haag

Deze haag mix bestaat uit meerdere bladverliezende soorten. 40% uit meidoorn, 20% uit sleedoorn en 20% uit veldesdoorn. Verder wordt deze haag nog gemengd met hondsroos, egelantier, vlier, Gelderse roos en Ribes. Deze struiken groeien vrij gelijkmatig en bloeien afwisselend. Doordat de planten in deze haag in het najaar veel bessen geven, is het voor vogels een interessante (broed)plek. Omdat aan een aantal planten doorns zitten en de haag compact groeit, worden vogels beschermd tegen roofvogels.

Zeeuwse haag voor de landelijke tuin

Deze haag is ook uitermate geschikt voor een privé tuin. Wanneer u de haag compact blijft snoeien, blijft het een mooie strakke haag die perfect past in een landelijke tuin.

Wanneer is de Zeeuwse haag leverbaar?

De Zeeuwse haag is leverbaar in het plantseizoen vanaf november tot en met maart met kale wortel. Wij verkopen de Zeeuwse haag in kant-en-klare bossen met planten in een hoogte van 60-100 cm. Eén bos kunt u gebruiken voor aanplant van 10 strekkende meter (2 planten per meter). Ook buitenom het seizoen kunnen wij veel van de planten uit de Zeeuwse haag (in pot gekweekt) leveren.

Bekijk de Zeeuwse haag in ons assortiment

"De Zeeuwse haag geeft in het najaar veel bes en is daarom een interessante (broed)plek voor vogels." Mark