Rozen aanplanten

Rozen staan graag op een vruchtbare grond. Bij aanplanten adviseren wij altijd DCM Vivimus te mengen door de bestaande grond en hier de roos in aan te planten. DCM Vivimus zorgt voor voldoende humus, lucht en voeding om snel te kunnen inwortelen. Echt een schot in de roos.

Rozen onderhouden

De koningin der bloemen staat graag op een zonnige plek in de tuin. Hoe meer zon hoe rijker deze zal bloeien. Ook is het belangrijk de uitgebloeide bloemen er uit te knippen. De roos zal dan meer energie in de nieuwe bloemknoppen stoppen en langer doorbloeien.

"Een roos heeft veel voeding nodig, bemest dus regelmatig!" Mark

Rozen bemesten

Rozen hebben veel voeding nodig, kalk in de bodem is dus een vereiste. Zonder kalk hebben de wortels van rozen het moeilijk om voedingsstoffen uit de grond op te nemen. Strooi daarom in de wintermaanden DCM Groen-Kalk.

Als een roos de juiste voeding krijgt, zie je duidelijk verschil. De roos zal uitbundiger bloeien, mooi diepgroen blad hebben en minder gevoelig zijn voor ziekten en plagen. Strooi in het voorjaar DCM Meststof Rozen & Bloemen bij de rozen. Dit is een evenwichtige rozenmeststof met een lange werking, speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van de roos te voldoen.

Januari – februari: DCM Groen-Kalk

Maart – april: 1e bemesting DCM Meststof Rozen & Bloemen

Juni – Juli: 2e bemesting DCM Meststof Rozen & Bloemen

Ziekten en plagen voorkomen

Een veel voorkomende plaag bij rozen zijn bladluizen. Ze zitten vaak op jonge scheuten en het jonge blad van de roos. Ze zuigen hieruit de plantensappen op waardoor de roos zal verzwakken. Gelukkig zijn de luizen op een natuurvriendelijke manier te bestrijden met DCM Adali-Guard. Ook hebben we een ander product: BSI Bladinsecten gebruiksklaar. Dit is een doeltreffend, natuurlijk middel om bladinsecten zoals soorten luizen, witte vliegen, rupsen, tripsen, taxuskevers en bladvlooien te bestrijden. De gebruiksklare spray kan direct op de planten worden gespoten.

Voor schimmelvrije rozen hebben wij een spray voor rozen. Dit is een kant-en-klaar middel en bestaat uit twee verschillende actieve stoffen. De eerste actieve stof pakt de schimmels aan tot in de plant. De tweede zorgt voor een beschermlaag op het blad. De spray van Bayer heeft een uitstekende werking tegen meeldauw, sterroetdauw, roest en bladvlekkenziekte.

De mooiste rozen soorten

Rozen zijn onderverdeeld in een aantal groepen. Van deze groepen hebben wij de mooiste, meest gevraagde of de beste soorten op een rijtje gezet: