Wat is een meerstammige boom

De naam zegt het eigenlijk al; een boom met meerdere stammen. Een meerstammige boom wordt op jonge leeftijd kort bij de grond gesnoeid. Hierdoor ontstaan er meerdere takken. De boom wordt zo wat speelser en grilliger opgekweekt. Wat ook kenmerkend is, is de vaasvormige kroonopbouw. Dat wil zeggen dat ze onderin smaller zijn dan bovenin. Sommige meerstammige bomen worden opgesnoeid. De zijtakken worden dan weggesnoeid tot circa 1/3 van de totale boom. Hierdoor worden de stammen duidelijk zichtbaar.

“Iedere meerstammige boom is uniek!” Mark

Voordelen van een meerstammige boom

Iedere meerstammige boom is uniek! Meerstammige bomen worden vaak solitair(alleenstaand) toegepast. De boom heeft onderin een open structuur doordat hij wat kaler is. Dat wil zeggen dat je er onderdoor kan kijken net als bij een hoogstam boom. De kroon is vaak wel wat breder door de meerdere stammen. Dit zorgt voor groene massa, dus ook sfeer en privacy. Ook voor vogels is het een perfecte plek om een nest te bouwen en te schuilen.

10 mooiste meerstammige bomen

  1. Amelanchier lamarckii
  2. Betula utilis ‘Doorenbos’
  3. Parrotia persica
  4. Koelreuteria paniculata
  5. Prunus ‘The Bride’
  6. Heptacodium miconioides
  7. Acer griseum
  8. Liquidambar styraciflua
  9. Prunus serrula
  10. Gleditsia triac. ‘Sunburst’

Omdat ieder exemplaar uniek is, hebben wij niet alle meerstammige bomen op onze webshop staan. Kom hiervoor langs op ons groencentrum en kies zelf de mooiste uit!