Treurwilg is wel de meest bekende treurboom

De treurwilg (Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’) is misschien wel een van de meest bekende treurbomen. Deze boom staat fantastisch naast een vijver of langs een veste zoals bij de Koepoort in Middelburg. Dit monument komt door deze elegante treurbomen nog beter tot zijn recht. De treurwilg heeft van nature hangende takken maar is door zijn grootte minder geschikt in een kleine tuin.

Treurboom past ook in een kleine tuin

Ge├źnte treurbomen zijn beter geschikt voor een kleine tuin omdat ze vaak kleiner blijven. De stamhoogte zal namelijk niet hoger worden. Lees ook de 15 leukste bomen voor een kleine tuin. Wij hebben veel verschillende bomen op voorraad staan, waaronder ook diverse treurbomen die juist geschikt zijn voor in een kleine tuin.

Een sieraad in de tuin

Een treurboom heeft hangende verticale takken die een mooi contrast geven in de tuin. Maar ook voegt de treurvorm door zijn kleur en bladstructuur vaak een extra dimensie toe aan de tuin. Het zorgt voor afwisseling en diversiteit. Het zal dus een echte blikvanger worden.

Snoeien van een treurboom

Bij een treurboom kun je de takken die te lang worden regelmatig bij knippen. Zo zorg je ervoor dat ze niet op de bodem gaan hangen. Maar snoei de takken niet te drastisch terug, anders zou je zo maar de mooie treurvorm uit de boom kunnen knippen. Uiteraard is het ook voor deze boom belangrijk om DCM Vivimus te gebruiken als u de boom aanplant. Dit zorgt voor een goede worteling en groei.

Welke treurbomen zijn er?

Ook van de treurbomen hebben wij een mooie selectie staan. We hebben de 10 vrolijkste treurbomen voor jouw op een rijtje gezet:

  1. Betula pendula ‘Youngii’
  2. Laburnum watereri ‘Vossii’
  3. Prunus ‘Kiku-shidare-zakura’
  4. Pyrus salicifolia ‘Pendula’
  5. Salix sepulcralis ‘Chrysocoma’
  6. Morus alba ‘Pendula’
  7. Malus ‘Royal Beauty’
  8. Fagus sylvatica ‘Purple Fountain’
  9. Larix kaempf. ‘Stiff Weeper’

Heb je een andere soort gezien die hier niet op het lijstje staat of in ons assortiment. Stuur ons dan gerust een aanvraag en je krijgt vrijblijvend een offerte.