Inzamelpunt

Bij ons op het groencentrum vind je een inzamelpunt voor jouw gebruikte plantpotten. Wij beseffen ons ook al jaren dat eenmalig gebruik niet ideaal is. Dus kijken we naar een oplossing. Wij willen dat de potten op een hoogwaardige manier worden gerecycled en hopelijk jij ook! Recyclen kost namelijk veel minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen. Lever de potten daarom op de volgende manier in:

  • Gesorteerd op soort & maat
  • Vrij van plantresten & grond
  • Vrij van ander afval zoals plant etiketten en labels

Wij zullen ervoor zorgen dat de potten naar een plastic potten fabrikant gaan. Zij zullen de gebruikte potten verwerken tot nieuwe potten van hetzelfde plasticsoort.

“Maak er geen potje van maar recycle je plantpotten!” Mark

Plastic potten hergebruiken

Helaas kunnen we de meeste potjes niet zelf hergebruiken. Dit heeft meerdere redenen. De plantpotjes worden aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld, waardoor de kwaliteit van het plastic achteruit gaat. Hierdoor moeten de potjes tegen kou, hitte, vocht en UV kunnen. Ook zit het potje vol met actief bodemleven. Hierdoor gaat de kwaliteit van de pot achteruit. Vanuit o.a. tuinen kunnen er verschillende ziektes meekomen. Dat betekent dat de pot gereinigd zou moeten worden voordat wij deze kunnen hergebruiken en dit is simpelweg te kostbaar. Daarom is recyclen de beste oplossing!

Veelgestelde vragen

  • Wat doe ik met het verpakkingsmateriaal dat gebruikt is voor mijn bestelling?

    Verpakkingsmateriaal dat gebruikt wordt bij het bezorgen van jouw bestelling zoals boxen, pallets, plastic planten potten en zwarte veenmanskisten kunnen wij helaas niet bij je op komen halen. Je kunt deze in komen leveren op ons groencentrum, of je kunt deze inleveren bij de plaatselijke milieustraat. Dit geldt ook voor plastic planten potten. Wij zullen ervoor zorgen dat deze gebruikte potten naar een plastic potten fabrikant gaan. Zij zullen de gebruikte potten verwerken tot nieuwe potten van hetzelfde plasticsoort.