Prunus persica Madame Blanchet

De nectarine bloeit in de periode maart-april. Na de schitterende bloei worden de steenvruchten gevormd die in augustus geplukt kunnen worden. De Prunus persica Madame Blanchet staat graag op een beschutte plaats in de zon.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras.

 

25.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Prunus persica Madame Blanchet

Nectarine
Nederlandse naam

Nectarine

Smaak

zoet

Maat

Laagstam container

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

maart, april

Bloeikleur

roze

Bladkleur

groen

Oogsttijd

augustus, september

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Plantinstructies

Nectarine

De Madame Blanchet is een smakelijke en sappige nectarine. Bestuiving: zelf bestuivend, bij handmatige bestuiving (d.m.v. kwast) meer succes. Bloei: april / mei. Snoeien: na de oogst. Snoei niet te veel, haal alleen verticale en dorre takken weg Bemesting: elk voorjaar vóór de bloei DCM Meststof Groenten en Fruit geven en in de herfst nogmaals bemesten.

Bewaren

Perziken en nectarines zijn erg kwetsbaar. U kunt ze beter niet in de koelkast bewaren, dit gaat namelijk ten koste van de smaak. Een perzik is niet langer dan drie dagen houdbaar, uiteraard afhankelijk van de rijpheid bij de pluk. De nectarine is wat steviger en ook langer te bewaren. Bewaar ze het liefst op een koele plaats. Afhankelijk van de rijpheid bij de pluk, zijn ze dan ongeveer een week houdbaar.

Schoonmaken

Perziken en nectarines kunnen gegeten worden als een appel: met huid en haar dus. Wel even oppassen want er zit een vrij grote pit in. Veel mensen schillen de vruchten voor gebruik, dat kan natuurlijk ook. Voor gebruik in gerechten snijdt u de vrucht in tweeën en u kunt de pit verwijderen. Daarna kunt u de rest van het vruchtvlees in blokjes of schijfjes verdelen.

Consumptie

Perziken en nectarines zijn lekker zoet van smaak. U kunt ze zo uit de hand eten, al dan niet ontdaan van de schil. Maak zelf eens jam van perziken of nectarines, daar kan geen potje tegenop. Verder zijn de vruchten bijvoorbeeld te gebruiken in salades, in desserts, in rijstgerechten met kerrie en als vulling voor flensjes. Mogelijkheden te over dus.

Voedingswaarde

Naast heerlijk zoet en sappig, zijn perziken en nectarines natuurlijk ook gezond. Dat wortels goed zijn voor uw ogen wist u waarschijnlijk al, maar wist u ook dat nectarines nóg beter zijn voor uw ogen? Naast bètacaroteen bevatten ze ook luteïne en zeaxanthine. Dit zijn alle drie belangrijke bouwstoffen voor uw ogen. Perziken zijn geen uitblinkers, maar bevatten wel een goede mix van kalium, vezels, luteïne, bètacaroteen en zeaxinthe. Perziken en nectarines zijn tevens relatief slanke vruchten.