Prunus avium Regina

De Regina is een stevige, rode zoete kers met een goede smaak. Na de bloei in april-mei worden de kersen gevormd die vanaf juli geoogst kunnen worden. De Prunus avium Regina staat graag op een plaats in de zon.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras.

26.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Prunus avium Regina

Zoete kers
Nederlandse naam

Zoete kers

Smaak

zoet

Maat

Wondertree container

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

april, mei

Bloeikleur

wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

juli

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Plantinstructies

Zoete kers

De Regina is een stevige, rode zoete kers met een goede smaak. Bestuiving: zelf bestuivend, maar d.m.v. kruisbestuiving met bv. Kordia of Lapins meer succes.

Snoeien

Na de pluk, nooit in de winter. Kersen zijn echte groeiers, maar wilt u de boom klein houden, dan alle nieuw gegroeide scheuten terugsnoeien, zodanig dat er 4 of 5 bladeren blijven zitten. Dit blijven doen tot einde groeiseizoen.

Bemesten

In februari en in de herfst DCM Meststof Groenten & Fruit geven.

Bewaren

Kersen bewaar je het beste in de groentelade van de koelkast. Liefst niet op elkaar gestouwd in een plastic zak maar uitgespreid op een bord of schoteltje. Zo voorkom je kneuzingen en je voorkomt dat een rotte kers de andere kersen aansteekt. Maar, dit heerlijke fruit ligt ook bij jou toch geen dagen in de koelkast?

Schoonmaken

Hoe maak je kersen schoon? Dat is niet moeilijk. Spoel ze gewoon goed onder stromend water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet en verwijder de steeltjes pas na het spoelen. Zo voorkom je dat de kersen zich volzuigen met water en hun aroma verliezen. Als je de kersen gebruikt voor verwerking in een gerecht dan kun je een speciale kersenontpitter gebruiken om dit zomerfruit van hun pitjes te ontdoen.

Consumptie

Kersen worden meestal uit het vuistje gegeten. ‘s Middags een schaaltje kersen op de tuintafel doet het altijd goed, maar ook ‘s avonds als dessert is een schaaltje kersen altijd weer een verrassing. Verder kun je kersen verwerken als jam en als sap. Ook als garnering bij ijs, gebak en desserts is de kers prima geschikt.

Voedingswaarde

Gezond zijn kersen ook! Ze bevatten veel koolhydraten, calcium en vitamine C.