Prunus armeniaca

De abrikoos bloeit in de periode maart-april. Na de bloei worden de steenvruchten gevormd die in augustus geplukt kunnen worden. Prunus armeniaca staat graag op een beschutte plaats in de zon.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras.

 

25.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Prunus armeniaca

Abrikoos
Nederlandse naam

Abrikoos

Smaak

zoet

Maat

Laagstam container

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

maart, april

Bloeikleur

roze

Bladkleur

groen

Oogsttijd

augustus

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Plantinstructies

Bewaren

Abrikozen kunt u wel een aantal dagen bewaren. Bewaar ze dan wel even in de koelkast. Uiteraard is dit heel sterk afhankelijk van hoe rijp u de vruchten plukt. Een vrucht die al echt rijp is kunt u niet lang meer bewaren. Wanneer u de abrikozen laat drogen, kunt u ze gedurende lange tijd bewaren.

Schoonmaken

Spoel abrikozen voorzichtig af met water. De abrikoos is een kwetsbaar product. Behandel ze daarom voorzichtig want een beurse plek zit er zo in.

Consumptie

Met verse abrikozen kunt u oneindig veel variëren. De combinatie van abrikozen die u even mee stooft met kip is al jaren oud. Een voortreffelijke combinatie van smaken is het resultaat. Maakt u wel eens appelflappen? Vervang de appel dan ook eens door abrikozen en rozijnen. Smaakt prima op een zomerse dag bij de koffie. Uiteraard doen abrikozen het ook goed bij desserts, in fruitsalades of verwerkt in gebak. Wist u dat u heel simpel van abrikozen een lekker hapje kunt maken? Halveer ze gewoon en vul ze met een zachte roomkaas. Vergeet ook zeker niet om in het abrikozenseizoen zelf een lekker potje abrikozenjam te maken. Zo kunt u nog eens genieten van uw abrikozen als het seizoen al weer over is. Variatie genoeg dus!

Voedingswaarde

Het is heel gezond om regelmatig abrikozen te eten. Ze zijn licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën en veel vezels. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine C en E en provitamine A. Een abrikoos bevat veel ijzer en kalium en heeft daardoor een gunstig effect op de bloeddruk. Doordat er koper in abrikozen zit gaan ze bloedarmoede tegen. Tevens zijn ze goed voor de ogen. Kortom, een super gezonde vrucht!