Malus domestica Gloster

De Gloster is een stevige handappel met een friszure smaak. Na de bloei in april worden de appels gevormd die vanaf september-oktober geplukt kunnen worden. Voor een goede oogst is het belangrijk dat er een andere appelsoort (Bv. Malus domestica Elstar) in de buurt staat voor de bestuiving. De Malus domestica Gloster staat graag in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

20.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Malus domestica Gloster

Handappel
Nederlandse naam

Handappel

Smaak

friszuur

Maat

Laagstam container

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

april

Bladkleur

groen

Bloeikleur

wit/roze

Oogsttijd

september, oktober

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Plantinstructies

Roodpaarse najaarsappel

Een stevige handappel met groenwit vruchtvlees en een friszure smaak. Bestuiving: zelfbestuivend, eventueel kruisbestuiving met Golden Delicious of Elstar. Snoeien: in de winter of rond 1 juli. De eerste jaren de takken horizontaal opbinden. Pas op voor kaalheid in de basis. Durf te snoeien. Bemesting: in de herfst DCM Meststof Groenten en Fruit. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Bij rijke vruchtdracht in de zomer nog een keer. Voeg matig DCM Groenkalk toe voor zoetere vruchten. Zowel voor pot als volle grond geschikt.

Bewaren

Hoe lang u appelen kunt bewaren is afhankelijk van het ras en de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. Zomerrassen rijpen snel. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller door rijpt.

Schoonmaken

Eet een appel gewassen, geschild, in zijn geheel of in partjes. Voor een kind is het prettig als het klokhuis er met een appelboor wordt uitgehaald. Appelen verkleuren na het schillen snel bruin. Door het toevoegen van een beetje citroen- of limoensap (bijvoorbeeld in fruitsalades) is dit te voorkomen.

Consumptie

Een appeltje eet u niet alleen uit de hand. Er zijn oneindig veel recepten waarin de appel de hoofdrol speelt. Bekende recepten zijn appeltaart, appelmoes en appelflappen.

Voedingswaarde

Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor. Tevens zegt men dat appels cholesterol verlagend zijn.