Vitis Boskoop Glory

Deze blauwe druif Boskoop Glory is een bekende druif. Na de bloei in juni-juli worden de druiven gevormd die vanaf september geoogst kunnen worden. De Vitis Boskoop Glory staat bij voorkeur op een plaats in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

 

9.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Vitis Boskoop Glory

Blauwe druif
Nederlandse naam

Blauwe druif

Smaak

zoet

Maat

C2

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

mei

Bladkleur

groen

Bloeikleur

groen, onopvallend

Oogsttijd

augustus, september

Wintergroen

nee

Zelfbestuivend

ja

Eindhoogte cm

400

Plantinstructies

Blauwe druif

De Boskoop Glory is een fruitige en frisse druif. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: in juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Bemesting: in de winter, hoe groter de plant, des te meer DCM Groenkalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer DCM Groenkalk gebruiken voor zoetere vruchten.

Bewaren

Druiven kan je het beste bewaren in de koelkast. De maximale bewaartijd in de koelkast is 7 dagen. Op de fruitschaal kan je druiven ca. 3 dagen bewaren. Druiven kan je wel langer bewaren als je ze aan de tros laat zitten en niet in aanraking met vocht komen.

Schoonmaken

Was de tros met druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. In principe kan je ze nu van de tros afplukken en opeten. Wil je de druiven ontpitten? Haal ze dan van de tros af en snijd de vrucht doormidden. Vaak kan je de pit dan met een satéprikker eruit halen. Het is niet schadelijk om de pit op te eten.

Voedingswaarde

Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten ook veel antioxidanten.